Bikavér
A bikavér több bor (jellemzően 2-3 féle) keverékéből összeállított cuvée. Hazánkban jellemzően az Egri Borvidéken és a Szekszárdi Borvidéken állítják elő.
Kapcsolódó cikkek:
Szponzorált linkek:
Ajánlott oldalak:
- Szekszárdi bikavér
- Szekszárdi bikavér A szekszárdi bikavér a Szekszárdi Borvidéken készűlő Bikavér borfajta, amely jellemezően két-három vörösbor ...
2009-06-24 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Egri Bikavér
- Egri Bikavér Az Egri borvidék borai közül kiemelkedik magasan az Egri Bikavér. A legenda szerint a török időkben az egri várat védő katonák ettől ...
2009-06-23 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Szekszárdi Borvidék
- Szekszárdi Borvidék Földrajzi elhelyezkedés A Tolnai-Sárköztől nyugatra húzódik észak-déli irányban a ...
2009-06-19 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»» - Cuvée
- A cuvée borok keverékborok, kiváló minőségű szőlőfajták vagy borok keverékéből áll. Hazánkban ilyen az Egri Bikavér, amely ...
2009-06-09 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Egri Borvidék
- Egri Borvidék Földrajzi elhelyezkedése A borvidék a Bükk-hegység délnyugati lábánál helyezkedik el. A borvidék területe: 22000 Ha ...
2009-06-09 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»» - Gyöngyözőbor
- A gyöngyözőborban a buborék mesterséges és természetes úton is keletkezhet. Természetes út esetén, az erjedés során a ...
2018-07-25 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Siller/Schiller
- A sillerbor világospiros bor, amely sötétebb színű a rozéboroknál és világosabb színű a vörösboroknál. A sillerbor kevesebb ideig ...
2017-10-13 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Eiswein
- Az Eiswein német szó, jelentése jégbor. Arra utal, hogy a szüretet addig halasztják, amíg a szőlőszemek megfagynak. A fagyott szőlőszemekből ...
2013-05-14 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Alapbor
- Az alapbor olyan készítmény, amelyet elsősorban valamilyen más borszármazék előállításának alapjául hoznak létre. Ilyenkor a ...
2013-05-14 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Almabor (cider, cidre)
- A nagy múlttal rendelkező, valahol a sör és a bor között elhelyezkedő, almából készült frissítő ital, a cider, avagy az almabor elindult ...
2012-12-20 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Aszúeszencia
- Az Aszúeszencia egy borkülönlegesség. A legjobb évjáratokra jellemző desszertbor. Literenként 250 gramm természetes cukor és 50 gramm ...
2012-03-20 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Prosecco
- A Prosecco Olaszország északi részén elterjedt szőlőfajta, mely friss, gyümölcsös pezsgőborokat ad. Sava élénk. Magyarországon nem termesztik. ...
2012-03-20 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Essencia
- Az Essencia régóta ismert tokaji borkülönlegesség. Ezt az elismert bort különleges eljárással állítják elő a töppedt ...
2012-03-19 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Viognier
- A Viognier a Rhone-völgy északi részéről származó szőlőfajta. Jellemzői: Jó cukorgyűjtő. A narancs, az akácvirág, citrusok, trópusi ...
2012-03-19 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Malbec
- A Malbec szőlőfajta Bordeaux vidékéről származó kékszőlő. Igazi, nagy vörösbort ad. Gyakran pl. Merlot-val házasítják. Ma főleg ...
2012-03-19 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»»