A Szent Anna Borház a Balatonboglári Borvidékhez tartozik, Szőlősgyörök déli lejtőinek egyikén, Rekeszdűlőben fekszik. Komáromi Fenenc 1980-ban építette a pincét, majd 1994-ben kibővíítette. Ma 20 hektárnyi szőlőterületen gazdálkodnak. A pincészet 1500 hektoliter bor készítésére és tárolására alkalmas. Komáromi Ferenc 2000-ben elnyerte a "Somogy Borásza" címet. Boraikat saját szőlőből készítik és több borversenyen is kiváló eredményeket értek már el.
Főbb szőlőfajtáik: Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Tramini, Királyleányka, [Zöldveletlini]?, Rizlingszilváni, Merlot, Pinot Noir és Cabernet Sauvignon.
A borkóstoló program egész évben, előzetes egyeztetés alapján igénybe vehető. Emellett baráti összejövetelek, különböző rendezvények megrendezését és programszervezést is vállalnak. A bor mellé a konyhából igazi somogyi ízek kerülnek az asztalra.
Rendezvények:
-Györöki Juniális - június első szombat, vasárnap
-Nyitott Pincék - Pünkösd
-Lellei Borhét
-Boglári Szüreti Napok
A pincészet borai:
- Cabernet Sauvignon - száraz vörösbor
- Chardonnay - száraz fehérbor
- Merlot - száraz vörösbor
- Muscat Ottonel - száraz fehérbor
- Olaszrizling - száraz fehérbor
- Pinot Noir - száraz vörösbor
- Pinot Noir Rosé - száraz rosébor
- Rizlingszilváni - száraz fehérbor
- Sauvignon Blanc - száraz fehérbor
- Tramini - száraz fehérbor
- Zöld Veltellini - száraz fehérbor
Szponzorált linkek: