Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Hilltop Borászatot 1991-ben alapította Keresztury Éva, Török Imre, Storcz Judit és Kamocsay Ákos, akik ma is vezetik a Hilltop Neszmély Zrt-t. Kezdetben csak borértékesítéssel foglalkoztak, később váltak bortermelővé is. 1993-ban felvásárolták a neszmélyi pincét, amit évek alatt modern technológiával felszerelt borászattá fejlesztették. Emellett Császáron is látrehoztak egy nagyobb szőlőfeldolgozót.
Budapesttől 75 km-re észak-nyugatra fekszik az Ászár-Neszmélyi borvidék, melynek szőlőültetvényei a Dunára néznek. Az itteni langyos, löszös talaj, a sok napsütés és a Duna mikroklímája kiváló lehetőséget teremt a [szőlő]? neveléséhez.

A szekszárdi borvidéken 110 hektár kékszőlő ültetvényük van. Forró nyár, enyhe tél, sok napsütés és meleg lösztalaj ideális viszonyokat teremt a kékszőlő termesztéséhez.
2007-re boraik 80%-át saját szőlőből állítják elő. Saját szőlőültetvényük 560 hektár, amiből 450 hektár fehérszőlő az Ászár-Neszmélyi borvidéken található.

A vezető fajták a Chardonnay, Sauvignon Blanc, Szürkebarát, Tramini, Királyleányka, Cserszegi Fűszeres, Irsai Olivér, Nektár és természetesen az Olaszrizling. Hagyományokat követve, de a modern technológia segítségével készítik boraikat.


A borászat a hazai eladáson kívül - ami kb. 800.000 [palack]? évente - nagy hangsúlyt fektet az exportra is. Angliába több mint 6 millió palackot vásárolnak évente.
A neszmélyi Melegeshegy tetején álló modern borászatban Kamocsay Ákos főborászuk és borásztársa, Dezsényi Ágnes irányítása alatt születnek a Hilltopra közismerten jellemző üde, gyümölcsös ízű, zamatos fehérborok, míg a császári borászatban a testes, továbbérlelésre alkalmas vörösborok készülnek.
Az itt dolgozó szakemberek különös gondot fordítanak a megfelelő érettségi állapotban szüretelt szőlő kezelésére, hűtésére, legkorszerűbb [prés]?ek, tárolótartályok használatára, vizsgálatokra, a hőmérséklet kontrollra a palckozó és címkéző gépsor kezelésére.

A Hilltop Borhotel és Étterem talán Magyarország legszebb dunai panorámával rendelkező étterme, mely finom ételekkel, borokkal és különböző programokkal várja vendégeit egész évben. Szüreti program, új bor ünnepe, és a pálinka és borkóstolás sem hiányozhat a lehetőségek közül, de egy biciklitúra, vadászat vagy lovaglás is érdekes elfoglaltság lehet egy jó bor társaságában.

A borászat egyik fő programja a borkóstolás, ami törkölypálinkás fogadással indul. 300  méteres séta alatt a vendégek megismerhetik a borkészítés fázisait. A séta egy ászokpincében ér véget. A borkóstolás során különböző Hilltop borok mellé almaszeleteket és pogácsát szolgálnak fel. A programban 6, vagy 12 féle bort kóstolhat a vendég, ennek időtartalma 1-2 óra. A helyszín a Hilltop Borétterem. Részvétel 6-50 fő között.
Hilltop Borétteremben megkóstolható 3 féle törkölypálinka: Irsai Olivér, Chardonnay, Fűszeres Tramini szőlőből készült törköly. A minimum létszám 6, míg a maximum 32 fő.
A pincészet kétnapos borismereti tanfolyamot tart, amennyiben valaki jobban el szeretné sajátítani a borkészítés részleteit. Ennek helyyszíne a neszmélyi Hilltop Borászat.
Amennyiben az érdekklődő a szüreti munkából is ki szeretné venni a részét, megteheti. Kisebb csapatokba, versenyszerűen szüretelnek. Persze a borkóstolás sem maradhat ki a munkából, illetve az étkezés sem. Ez a program 10 fő felett vehető igénybe.
 
A Pincészet borai:


Standard borcsalád:

Fehér cuvée Neszmélyi Rizling-Királyleányka
A bársonyosi borvidéken termett két fajta házasságából született. Könnyed, friss, gyümölcsös zamatú, kis széndioxiddal még frissebbé tett bor. Könnyű nyári ételekhez javasolják.

Ottonel-Muskotály

Száraz fehérbor, csodálatos gyümölcsízzel. Jól behűtve ajánlják szárnyas ételekhez párolt gyümölcskörettel, de kínai ételek kitűnő kísérője is lehet.

A Hiilltop borcsalád összességében 1 rosét, 6 vörös és 11 fehér borfajtát tartalmaz.
           
HILLTOP NESZMÉLYI CHARDONNAY
Ez a kései szüretelésű bor Chardonnay szőlőből készült. Vajas, telt, teljesen száraz, és mégis őszibarackra emlékeztető ízű bor.

HILLTOP NESZMÉLYI IRSAI OLIVÉR
Friss, ropogós, illatos, könnyed. Könnyedségét kiemeli a bor finom széndioxid tartalma. Fenti tulajdonságait a készítésmódnak köszönheti, melynek célja a szőlőbogyóban lévő aromaanyagok átmentése a borba.

HILLTOP NESZMÉLYI KIRÁLYLEÁNYKA

Kellemesen kiegyensúlyozott, könnyeden elegáns, illatos, üde száraz fehérbor, mely a történelmi neszmélyi borvidéken termett Királyleányka szőlőből készült.

HILLTOP NESZMÉLYI OLASZRIZLING
A Melegeshegy körbenapozott lankáin érlelődik Magyarország egyik legérdekesebb rizlingje. E kései érési fajtából egzotikus ízeivel, harmonikus savaival, testes dús jellegével a neszmélyi borvidék egyik legfinomabb bora születik évről évre.

HILLTOP NESZMÉLYI SZÜRKEBARÁT

Zamatos száraz fehérbor. Őszibarack és grapefruit ízjegyekkel érett, citrusos aromával. Enyhén behűtve aperitifként, vagy fehér húsok, halételek, saláták kitűnő kísérője.

HILLTOP NESZMÉLYI SÁRGA MUSKOTÁLY
Sokszínűen zamatos száraz, minőségi fehérbor. Muskotály ízvilága kellemes bájjal, diszkrét parfümösséggel jelentkezik.

HILLTOP ÉSZAK-DUNÁNTÚLI BIANCA (BIOBOR)
A Bianca magyar nemesítésű szőlőfajta, mely vegyszermentesen is termeszthető. Virágillatú, tüzes, elegáns fehérbor. Frissességét és illatát kiemeli enyhe szénsavtartalma.

HILLTOP NESZMÉLYI FŰSZERES TRAMINI
Ez az elegáns, lágy, zamatos, a rózsaszirom illatára emlékeztető száraz fehérbor magában hordozza az érett őszibarack és a narancs elegáns ízét.

HILLTOP ÉSZAK-DUNÁNTÚLI CHENIN BLANC
A francia szőlőfajta a Loire mentéről származik, Dél Afrikában és Ausztráliában is nagyon elterjedt. Magyarországon nem igazán ismert, e bor a Hilltop új, neszmélyi telepítésének első terméséből készült.

HILLTOP NESZMÉLYI SAUVIGNON BLANC
Friss, finom száraz fehérbor, melynek a zöld citromhéjra és egresre emlékeztető aromája egy érett, lédús egzotikus gyümölcs ízeként teljesedik ki. Kiváló aperitif, valamint halak, fehérhúsok és saláták pompás kísérője.

HILLTOP NESZMÉLYI PINOT NOIR WHITE
Egy trópusi gyümölcsízekben gazdag, száraz fehérbor, mely klasszikus kékszőlőből készült, fehérbor technológiával. A rövid időre muston hagyott szőlő magyarázza a bor színének „rozé”-s jellegét.

HILLTOP NESZMÉLYI PINOT NOIR ROSÉ

HILLTOP NESZMÉLYI PINOT NOIR
A filoxéria járvány (1887) előtt Neszmélyen a teljes szőlőtermő terület felén kékszőlőket termesztettek. E hagyományt követve telepítettünk Pinot Noir-t is Neszmélyen.

HILLTOP VILLÁNYI CABERNET FRANC
Intenzív fűszeres illat, óriási zamatgazdagság, mélybordó szín, bársonyos fanyarság, mind-mind a nagy vörösborok jellemzői. A további érlelés következtében igazi nagy borrá érhet.

HILLTOP VILLÁNYI CABERNET SAUVIGNON BARRIQUE
Nagy fajta, különleges technológia, Magyarország vezető vörösbor termelő vidéke – nagy bor. A villányi borvidék igazi értékeinek hordozója, párosítva a francia barrique hordó különleges ízével.

HILLTOP VILLÁNYI MERLOT
Merlot szőlőből készült ez a közepesen testes, érett piros gyümölcsök ízével és markáns tanninokkal telített, könnyen iható vörösbor.

HILLTOP VILLÁNYI CABERNET SAUVIGNON
A magyar „mediterrán” gyümölcséből készítette ezt a bort Kamocsay Ákos, a Hilltop Neszmély Rt. főborásza, az 1999. Év bortermelője.


HILLTOP SZEKSZÁRDI MERLOT
Merlot szőlőből készült ez a közepesen testes, érett piros gyümölcsök ízével és markáns tanninokkal telített, könnyen iható vörösbor.
       
A Prémium borcsaládnak jelenleg 5 tagja van, 4 fehér és 1 vörösbort tartalmaz. Ez a család egészül ki 2 muzeális, 1997-es évjáratú borral.
            
NESZMÉLYI PRÉMIUM CHARDONNAY
A Hilltop által öt éve a neszmélyi Melegeshegyen telepített s féltő gondoskodással nevelt Chardonnay ültetvény beváltotta a hozzáfőzött nagy reményeket.

NESZMÉLYI PRÉMIUM MERLOT

A Hilltop Neszmély zrt. által 5 éve telepített Merlot ültetvény első, „szűz” terméséből készült.

NESZMÉLYI PRÉMIUM PINOT GRIGIO

Napsütötte neszmélyi dombokon nevelt, új telepítésű Szürkebarát- ültetvény első terméséből készült bor. Lágy gyümölcsösségével, gömbölyű „idomaival”, finom savaival jellemezhető.

NESZMÉLYI PRÉMIUM SAUVIGNON BLANC

A neszmélyi borvidék egyik csodája a Hilltop Neszmély zrt. által 5 éve telepített Sauvignon Blanc ültetvény.

NESZMÉLYI PRÉMIUM FŰSZERES TRAMINI

Neszmélyi ültetvény érett szűzterméséből készült, a Gewürztraminer- fajta legjobb tulajdonságait hordozó bor. Először mély rózsaillatával ejt rabul, később az ezzel harmonizáló ízek kavalkádjával.          

Riverview Borcsalád

CABERNET SAUVIGNON
Jellegzetes, mélybordó színű, a feketeribizli ízét és zamatát idéző, testes, bársonyos tanninokkal rendelkező vörösbor.

SAUVIGNON BLANC

A Sauvignon Blanc a soproni borvidéken az egyik legjobb minőséget adó fajta, ez a bor pedig a természet és a modern borászkodás egymásra találása.

CHARDONNAY SZÜRKEBARÁT

A Chardonnay elegáns, vajas ízét a kissé fűszeres, gyümölcsös Szürkebarát egészíti ki. Az eredmény egy gazdag, telt, száraz fehér neszmélyi bor, amely elsősorban fiataloknak készült, és szinte minden alkalomra kiváló.

MERLOT ROSÉ
Csodálatosan friss, gyümölcsös rosé. Olyan, akár egy egzotikus piros-gyümölcs koktél, tele eper, málna és ribizli ízekkel.

MERLOT KÉKFRANKOS
A meleg 2003-as évjárat ideális volt a vörösborok számára, szép színek, meleg ízek kialakulását tette lehetővé.

MERLOT- CABERNET SAUVIGNON
A Merlot érett szilvára emlékeztető íze a Cabernet Sauvignon feketeribizlit és cseresznyét idéző aromáival harmonikus egységet alkot ebben a melegséget sugárzó, bársonyos vörösborban.
       

Hungaro Borcsalád

Hungaro Neszmélyi Irsai Olivér

Egy fürt szőlő csábítása. Friss, ropogós, illatos. Koncentrált zamatú, légiesen könnyed, elegáns, kiegyensúlyozott bor. Igazi „üdítőital”, melyet az intenzív illatok kedvelőinek ajánlunk.

Hungaro Neszmélyi Cserszegi Fűszeres

Rendkívül érdekes, igazi hungarikum az Irsai Olivér és a Tramini keresztezéséből, mely magában hordozza mindkét fajta különlegességét. Pikáns illata, egres gyümölcszamata az Irsai könnyedségére emlékeztet.

Hungaro Neszmélyi Zöld Veltelini

A Zöld Veltelini kellemes illatú és  zamatú, élénk savtartalmának köszönhetően üde bor. Zöld citromhéjra emlékeztető aromája érett, lédús egzotikus gyümölcs ízeként teljesedik ki.

Hungaro Neszmélyi Királyleányka
Erdélyi eredetű szőlőfajtából készült csillámlóan világos, aranysárga bor. A fajtára jellemző friss savak jól illenek üde, mezei virág illatához. Ideális „beszélgetőbor“, aperitifként is kitűnő, kiváló kísérője halételeknek.

Hungaro Neszmélyi Sárga Muskotály

Elegáns, - harmonikus savszerkezetének köszönhetően - üde, fiatalos fehérbor, melyben a  muskotály kellemes ízvilága, intenzív bájjal, parfümösséggel jelentkezik.

Hungaro Neszmélyi Szürkebarát

E divatos fajtából készült bor őszibarack, grapefruit, érett citrus illatokban bővelkedik. Fehér húsokkal, halakkal, az olasz konyha ételeivel is biztos találat.

Hungaro Neszmélyi Merlot-Kékfranko
s
E hízelgően lágy vörösbor illatában uralkodnak a finoman édeskés gyümölcsös aromák, elsősorban a málna és a meggy. Kiváló partnere könnyű vad illetve paprikás magyar ételeknek. Fogyasztását szobahőmérsékleten ajánljuk.
 

Múzeális borok:       

HILLTOP MUZEÁLIS NESZMÉLYI CHARDONNAY

Ez a csodálatosan gazdag, érett gyümölcsízekkel telt, száraz fehérbor a neszmélyi Melegeshegyen termett Chardonnay szőlőből készült, és több évig palackban érlelődött a borászat pincéjében.

HILLTOP MUZEÁLIS NESZMÉLYI FŰSZERES TRAMINI

Napsütötte neszmélyi dombokon nevelt, új telepítésű Szürkebarát- ültetvény első terméséből készült bor. 

Pálinkák:

HILLTOP TÖRKÖLY IRSAI OLIVÉR PÁLINKA

A neszmélyi Hilltop borászat Irsai Olivér szőlőjéből készült ez a különleges pálinka. Magas, 49%-os alkoholtartalma ellenére, pálinkánk bársonyosan erős ízű ital.

HILLTOP TÖRKÖLY CHARDONNAY PÁLINKA

Borászatunk 2004-ben elnyerte az Év Pincészete címet, s ugyanakkor kezdtünk el törkölypálinkát készíteni. Ön most a Hilltop Törköly Chardonnay-t tartja kezében, mely magas alkoholtartalma ellenére bársonyos ízű ital.

HILLTOP TÖRKÖLY FŰSZERES TRAMINI PÁLINKA

Ez a különleges pálinka a neszmélyi Hilltop Borászat Fűszeres Tramini szőlőjéből készült, melyet a majd 200 éve működő pálinkafőzőnkben pároltak le.
       


Különlegességek:
       
HILLTOP NESZMÉLYI CSERSZEGI FŰSZERES
Rendkívül érdekes, új magyar fajta, az Irsai Olivér és a Tramini keresztezéséből. Magában hordozza mindkét fajta előnyét, pikáns illata hol a muskotály, hol a Tramini fűszerességére emlékeztet.

HILLTOP UNIÓ METHODE TRADITIONELLE BRUT

Az Unió a Hilltop Neszmély zrt. első, klasszikus eljárással, manufakturális módszerrel, a francia hagyományoknak megfelelően Chardonnay és Pinot Noir fele-fele arányú házasításával készített, nagyon száraz pezsgője.

TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS
Nagy tokaji évjáratok felidézése. Borkülönlegesség, mely magában hordozza az igazi tokaji hagyományokat, de felcsillantja a modern borízlés jellemzőit is.

TOKAJI HÁRSLEVELŰ (ÉDES)

Mézes édesség, finom savak, telt zamatok, íz- és illatgazdagság jellemzi ezt a bort, amely Hárslevelű szőlőfajtából született. Igen kis mennyiségben készült, különleges alkalmakhoz is méltó, ínyenceknek való érdekesség.
                

 

Eredmények:


Kamocsay Ákos 1997-ben Angliában, 1999-ben Magyarországon elnyerte az „Év Borásza” címet.

Az 1997-es évjáratú Neszmélyi Cserszegi Fűszeres bort Angliában 1998-ban az „Év Fehérbora” díjjal ismerték el.   

• Chardonnay du Monde 2009
- Ezüstérem: Prémium Chardonnay 2007
• Magyar Tudományos Akadémia
- "A Magyar Tudományos Akadémia Bora 2009": Prémium Fűszeres tramini 2006
• Vinagora 2008
- Champion díj: Prémium Chardonnay, Paphegy-dűlő 2005
- Ezüstérem: Neszmélyi Sárgamuskotály, Késői szüretelésű 2007
• San Antonio Wine Festival 2008
- bronz érem: Craftsman Hárslevelű 2006
- bronz érem: Craftsman Királyleányka 2006
• Decanter Magazin 2007
- 4 csillagos bor: Prémium Sauvignon blanc 2006
• International Wine Challenge 2007
- bronz érem: Via Cappella Pinot noir rosé 2006
- bronz érem: Via Cappella Sauvignon blanc 2006
• VIII.Pannon Bormustra 2007
- Hungaro Zöld Veltelini 2006 fehér csúcsbor
• A Wine and Spirits 2007 június

- Craftsman Zöld Veltelinit 88 pont
- Craftsman Királyleányka 87 pont
- A legjobb fehér magyar bornak találta a Craftsman Zöld Veltelinit, amely Magyarországon a Hungaro Zöldveltelininek felel meg.
• Wine and Spirits
- Craftsman brand: „TOP Hungarian Value Brand of the Year 2007”
• Florida International Wine Challenge
- Craftsman Hárslevelű aranyérem
- Craftsman Cserszegi Fűszeres ezüstérem
• XXX. Országos borverseny eredménye
- Tokaji Aszú 5 puttonyos Tokaji 1993 89,2 Arany
- Gewürztraminer Ászár-Neszmélyi 2006 88,4 Arany
- Hungaro Zöld Veltelíni Ászár-Neszmélyi 2006 87,8 Arany
- Hungaro Sárga Muskotály Ászár-Neszmélyi 2006 87,4 Arany
- Hungaro Hárslevelű Ászár-Neszmélyi 2006 87 Arany
- Hungaro Cserszegi Fűszeres Ászár-Neszmélyi 2006 87 Arany
- Hungaro Irsai Olivér Ászár-Neszmélyi 2006 84 Ezüst
• Wine International Challenge 2007
- Via Capella Pinot Noir Rosé 2006 Bronzérem
- Via Capella Sauvignon Blanc 2006 Bronzérem
- Riverview Merlot 2004 Ajánlással
- Via Capella Gewurtztraminer 2006 Ajánlással
           
Tim Atkin, The Observer Magazine, 2006. december 3.
- Via Capella Pinot Grigio 2005, Neszmély
"Az év legjobb bora £5 alatt" nyertese fehérborban.

Chardonnay Világbajnokság, Franciaország 2006-05-19

- Hilltop Prémium Neszmélyi Chardonnay 2004: ezüstérem
IV. Európai Női Borbíráló verseny, Pannonhalma, 2006:

- Hilltop Prémium Neszmélyi Chardonnay 2004: ezüstérem
- Hilltop Prémium Neszmélyi Pinot Grigio 2004: bronzérem
Vin Agora, Budapest, 2006:

- 5 puttonyos Tokaji Aszú 1993: ezüstérem
Magyarország 100 legjobb bora, Budapest, 2006:

- 5 puttonyos Tokaji Aszú 1993
- Hilltop Prémium Neszmélyi Chardonnay 2004
VII. Pannon Bormustra, 2006:

- Hilltop Prémium Neszmélyi Chardonnay 2004: Fehér Csúcsbor
- Neszmélyi Sauvignon Blanc Virgin Vintage 2002: Fehér Csúcsbor
XXIX. Országos Borveseny, 2005
- Irsai Olivér Törkölypálinka: aranyérem
- Neszmélyi Cserszegi Fűszeres 2004: ezüstérem
- Neszmélyi Gewürztraminer 1997 muzeális: ezüstérem
- Neszmélyi Sauvignon Blanc Virgin Vintage: ezüstérem
7. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny, 2005
- Neszmélyi Sauvignon Blanc Virgin Vintage 2004: aranyérem

„Magyarország Kiváló Pincészete” 2004

„Év Pincészete 2004”


Chardonnay Világbajnokság, Franciaország 2004:
- Neszmélyi Chardonnay Virgin Vintage 2001: ezüstérem
Wine Challenge, London, 2003:
- Tokaji Aszú 5 puttonyos 1996: bronzérem
- Neszmélyi Sauvignon Blanc 2002 Virgin Vintage: bronzérem
- Neszmélyi Chardonnay 2001 Virgin Vintage: bronzérem
XXVIII. Országos Borverseny 2003 a legtöbb érmet nyert borászat
Aranyérem:
- Neszmélyi Cserszegi Fűszeres 2002
- Neszmélyi Irsai Olivér 2002
- Hilltop Riverview Soproni Sauvignon Blanc 2002
- Neszmélyi Királyleányka 2002
- Neszmélyi Sauvignon Blanc Virgin Vintage 2002
Ezüstérem:
- Tokaji Furmint 1999
- Hilltop Móri Ezerjó 1998
- Neszmélyi Olaszrizling 2002
- Hilltop Riverview Tolnai Chardonnay-Pinot Grigio 2002
- Hilltop Riverview Soproni Merlot-Cabernet Sauvignon 2000
- Hilltop Villányi Cabernet Sauvignon Barrique 1996
VII. Országos Cserszegi Fűszeres Verseny, Keszthely, 2003:
- Neszmélyi Cserszegi Fűszeres 2002: nagyaranyérem
Muskotályos Borok Országos Versenye, Mátraalja, 2003:

- Neszmélyi Irsai Olivér 2002: aranyérem
- Neszmélyi Ottonel Muskotály 2002: ezüstérem
I. Nőnapi Országos Borverseny, Budapest, 2003:
- Móri Ezerjó 1998: nagyaranyérem, „NŐK BORA 2003”
- Tokaji Furmint 1999: nagyaranyérem
- Neszmélyi Ottonel Muskotály 2002: ezüstérem
Wine Challenge, London, 2002:

- Riverview Soproni Cabernet Sauvignon 2000: bronzérem
Concurso Internacional De Vinhos Do Brasil, Brazília, 2002:

- Neszmélyi Virgin Vintage Chardonnay 2001: ezüstérem
VinAgora, Budapest, 2002:

- Neszmélyi Gewürztraminer Bin066 1997: aranyérem
- Tokaji Aszú 5 puttonyos 1996: aranyérem
- Neszmélyi Virgin Vintage Chardonnay 2001: ezüstérem
- Tokaji Furmint 1999: ezüstérem
Ünnepekhez Illő Borok Versenye, Budapest, 2002:

- Neszmélyi Virgin Vintage Chardonnay 2001: aranyérem
- Riverview Soproni Kékfrankos-Merlot 2001: aranyérem
- Móri Ezerjó 1998:aranyérem
- Tokaji Aszú 5 puttonyos 1996: aranyérem
- Neszmélyi Sauvignon Blanc Virgin Vintage 2001: ezüstérem
- Riverview Tolnai Chardonnay-Pinot Grigio 2001: ezüstérem
- Tokaji Furmint 1999: ezüstérem
Pécsi Ipari Vásár, 2002

- Móri Ezerjó 1998:Arany Pelikán Díj
Vin Italy, Olaszország, 2001:
- Neszmélyi Virgin Vintage Chardonnay 1999: bronzérem
Vinalies Internationales 2001, Franciaország:
- Neszmélyi Virgin Vintage Sauvignon Blanc 1999: bronzérem
Wine Challenge, London 2001:
- Neszmélyi Cserszegi Fűszeres 2000: bronzérem
- Soproni Sauvignon Blanc 2000: bronzérem
- Tokaji Aszú 1990: ezüstérem
XXVII. Országos Borverseny, 2001:

Aranyérem:
- Neszmélyi Virgin Vintage Chardonnay 2000
- Neszmélyi Virgin Vintage Chardonnay 1999
- Neszmélyi Chardonnay BIN030 1997
- Neszmélyi Fűszeres Tramini BIN066 1997
- Neszmélyi Olaszrizling 2000
- Móri Fűszeres Tramini Best Cellar 2000
- Pannonhalmi Chardonnay 1997
- Soproni Sauvignon Blanc 2000
- Soproni Pinot Noir 2000
- Tokaji Aszú 5 puttonyos 1988
- Tokaji aszú 5 puttonyos 1996
Ezüstérem:

- Neszmélyi Olaszrizling 1995
- Soproni Cabernet Sauvignon Riverview 2000
- Tokaji Hárslevelű 1999
- Tokaji Furmint 1999
- Villányi Cabernet Sauvignon 2000

Magyar Termék Nagydíj 2001

- Riverview Tolnai Chardonnay-Pinot Grigio 2000
- Riverview Soproni Kékfrankos-Merlot 2000
Wine Challenge, London, 2000:

- Neszmélyi Virgin Vintage Chardonnay 1999: bronzérem
- Neszmélyi Virgin Vintage Sauvignon Blanc 1999: bronzérem
Chardonnay Világbajnokság, Franciaország, 2000:

- Neszmélyi Chardonnay 1997: bronzérem
Concours Mondial, Brüsszel, 2000:

- Neszmélyi Gewürztraminer 1997: ezüstérem
Vin Agora, Budapest, 2000:
- 5 puttonyos Tokaji Aszú 1988: nagyaranyérem
- Villányi Cabernet Franc 1997: ezüstérem
- Villányi Cabernet Sauvignon 1997: ezüstérem
- Neszmélyi Hilltop 2000 Cuvée: ezüstérem
- Tokaji Furmint 1999: ezüstérem

 

 

 

 

Kapcsolat:

HILLTOP NESZMÉLY ZRT.
Cím: 1024 Budapest, Ady Endre u. 11-13.
Telefon: +36 (1) 336 2220
Fax: +36 (1) 315 0779
E-mail: info@hilltop.hu   

HILLTOP NESZMÉLYI BORÁSZAT
Cím: 2544 Neszmély, Melegeshegy Pf. 5.
Telefon: +36 (34) 550 450
Fax: +36 (34) 550 451    

HILLTOP NESZMÉLY BORHOTEL ÉS ÉTTEREM
Cím: 2544 Neszmély, Melegeshegy Pf. 5.
Telefon: +36 (34) 550 440
Fax: +36 (34) 550 441
E-mail: hotel@hilltop.hu


Nagyobb térképre váltás


A szócikkhez társított címkék:
bor , borász , borászok , Neszmélyi-Borvidék

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Siller/Schiller
A sillerbor világospiros bor, amely sötétebb színű a rozéboroknál és világosabb színű a vörösboroknál. A sillerbor kevesebb ideig ...
2017-10-13 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»»
Mészáros Pál Borház és Pince
Mészáros Pál többgenerációs borász a Szekszárdi Borvidéken. 2016-ban az Év Bortermelőjének választották a Magyar Bor ...
2017-05-29 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Ászkol
Fahordóban tárolva érleli a ...
2017-05-29 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Balatonboglári Borvidék
A borvidék 3125 ha termőterülettel a Balaton déli partjától Somogy megye északi domboldaláig terjed. Kiegyenlített klímája, illetve a Balaton fényvisszaverő hatása jó termelési biztonságot ad ...
2017-05-29 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»»
Bársonyos bor
Bársonyos bornak nevezzük az olyan harmonikus vörösbort, amelyben a cserzőanyag- és a savtartalom összhangban van. ...
2017-05-26 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Koch Borászat és Panzió - Hajós-Bajai Borvidék
A Koch borászat tíz generáción keresztül készít borokat a Hajós-Bajai borvidéken Borota határában, de szőlőültetvényeik ...
2017-05-25 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Fekete Borpince
A pincéről: A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A ...
2012-03-30 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Aszúeszencia
Az Aszúeszencia egy borkülönlegesség. A legjobb évjáratokra jellemző desszertbor. Literenként 250 gramm természetes cukor és 50 gramm ...
2012-03-20 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»»
Essencia
Az Essencia régóta ismert tokaji borkülönlegesség. Ezt az elismert bort különleges eljárással állítják elő a töppedt ...
2012-03-19 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»»
Vida Péter Borászat
Vida Péter borászata 10 hektár szőlőterületből áll a Szekszárdi-Borvidéken. A Pince és a feldolgozó is a Baktában található. ...
2010-11-12 | témakör: Borászat | további részletek »»»


SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa