Likőrbor
A likőrbor csemegeborok, a fűszerezett borok (vermutok) és az ürmös borok gyűjtőneve, amelynek cukortartalma lefgeljebb 300g/l és alkoholtartalma pedig 22,5 térfogatszázalék lehet.
Szponzorált linkek:
Ajánlott oldalak:
- Bor
- Bor A bor szőlőből, gyümölcsből vagy mézből készülő alkoholos ital, amely a préselt gyümölcs levének, a mustnak az alkoholos erjedésével ...
2009-07-01 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Fűszerezett bor
- Fűszerezett borok (Vermutbor) A fűszerezett borok olyan likőrborok, melyek keveréssel készülnek, mesterségesen megnövelik bennük a cukor- és alkoholtartalmat. ...
2009-06-30 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Csemegebor
- Csemegebor A csemegeborok kétféle eljárással készülhetnek: keveréssel és erjesztéssel, hazánkra inkább a keveréses ...
2009-06-30 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Gyöngyözőbor
- A gyöngyözőborban a buborék mesterséges és természetes úton is keletkezhet. Természetes út esetén, az erjedés során a ...
2018-07-25 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Siller/Schiller
- A sillerbor világospiros bor, amely sötétebb színű a rozéboroknál és világosabb színű a vörösboroknál. A sillerbor kevesebb ideig ...
2017-10-13 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Eiswein
- Az Eiswein német szó, jelentése jégbor. Arra utal, hogy a szüretet addig halasztják, amíg a szőlőszemek megfagynak. A fagyott szőlőszemekből ...
2013-05-14 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Alapbor
- Az alapbor olyan készítmény, amelyet elsősorban valamilyen más borszármazék előállításának alapjául hoznak létre. Ilyenkor a ...
2013-05-14 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Almabor (cider, cidre)
- A nagy múlttal rendelkező, valahol a sör és a bor között elhelyezkedő, almából készült frissítő ital, a cider, avagy az almabor elindult ...
2012-12-20 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Aszúeszencia
- Az Aszúeszencia egy borkülönlegesség. A legjobb évjáratokra jellemző desszertbor. Literenként 250 gramm természetes cukor és 50 gramm ...
2012-03-20 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Prosecco
- A Prosecco Olaszország északi részén elterjedt szőlőfajta, mely friss, gyümölcsös pezsgőborokat ad. Sava élénk. Magyarországon nem termesztik. ...
2012-03-20 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Essencia
- Az Essencia régóta ismert tokaji borkülönlegesség. Ezt az elismert bort különleges eljárással állítják elő a töppedt ...
2012-03-19 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Viognier
- A Viognier a Rhone-völgy északi részéről származó szőlőfajta. Jellemzői: Jó cukorgyűjtő. A narancs, az akácvirág, citrusok, trópusi ...
2012-03-19 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Malbec
- A Malbec szőlőfajta Bordeaux vidékéről származó kékszőlő. Igazi, nagy vörösbort ad. Gyakran pl. Merlot-val házasítják. Ma főleg ...
2012-03-19 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»»