A Keller Pincészet a Villányi borvidék méltó hírnöke. Az itt készített borok magas preztízsértékkel rendelkeznek. Pannon Borrégió megalakulása fontos lehet a területen fekvő pincészetek számára. Így könnyebben, egységben tudják egyesíteni az adottságaikat.
A Keller Pincészet 2005-ben került átadásra. Egy modern [palack]?ozó, feldolgozó palacktároló és hordós érlelő pince kapott itt helyet. Mivel minden egy helyen történik, így minden munkafolyamat jobban ellenőrizhető, ami a bor minőségi javulását is eredményezi.
A teraszos borkóstoló mellett a téli időszakban két, kandallós borkóstoló várja a borkedvelő vendégeket.
1993-ban indult a családi vállalkozás. Kizárólag Villány területén rendelkeznek birtokokkal. Ilyen a Csillagvölgy, Remete-dűlő, Somsics-dűlő, Ördögárok, illetve sz Agancsos-dűlő. A borokat helyben a borkóstolók során, illetve éttermekben, vinotékákban értékesítik.
A pincészet borai:
Villányi [Olaszrizling]?
Nagyharsányi - hegy déli lejtõjérõl származó nemes-olaszrizling, melynek szüretelési ideje október elsõ harmada. A szõlõ feldolgozása során nyert mustot reduktívan erjesztik. Színe halvány-zöldessárga. Lecsengésében kellemes keserűmandulára emlékeztetõ ízzel rendelkezik. Fogyasztása 12°C-on javasolt halételekhez és szárnyas ételek mellé.
Villányi [Rosé]? Cuvée
Több kék szõlõ mustjából, musttisztítást követõen hűtött, irányított erjesztéssel készül. Hagyma pír színe és friss gyümölcsös íze jellemzi. Fogyasztását enyhe szénsav érzet teszi a könnyedé.
Villányi Portugieser
A borvidék jellegzetes fajtája. A vörösborok közül elsõként kerül palackba. Színeiben lilás bíbor színű árnyalattal, friss gyümölcsös illattal, harmonikus ízzel, lágy savakkal rendelkezõ bor. Fogyasztása 15°C-on javasolt szárnyasokhoz és vörös húsokhoz egyaránt.
Villányi Kékfrankos
Színében bíborvörös, illata a cseresznye és a meggyre emlékeztet. Ízében fűszeres, gazdagabb savak, markánsabb tanninok jellemzik. Fogyasztása 16°C-on javasolt vadhúsból készült ételekhez.
Villányi Cabernet Sauvignon Kékfrankos Cuvée
A remetedűlõbõl, származó szõlõkbõl készült Cuvée 60% Cabernet Sauvignont és 40% Kékfrankost tartalmaz. Tölgyfahordóban 1 évig érlelet bor.
Ízében markáns tanninok, kerek savak jellemzik. Illata a Cabernet Sauvignon és a kékfrankos jegyeit is hordozza. Fogyasztása 16°C-on javasolt csülökhöz, és grill ételekhez.
Villányi Cabernet Franc
Október végei szüret, magas mustfok jellemzi. Korlátozott szõlõbõl készült bor. Színe rubin vörös, illatában fekete ribizli és aszaltgyümölcsök jellemzik.
Ízében keserűcsokoládé és sherry érezhetõ. Kellemes savak és a lágy tanninok teszik a bort harmonikussá. Fogyasztása 18°C-on javasolt marhahúsból készült ételekhez.
Villányi Cabernet Sauvignon
Színe mélyvörös, a borok királyának is emlegetik. Késõi szüretelésű terméskorlátozott szõlõbõl készül. 18 hónapos érlelés után kerül a palackba. Illatában az erdei gyümölcsök jelennek meg, ízében a vanília és keserű csokoládé érezhetõ. Fogyasztása 18°C-on javasolt.
Villányi Cabernet Sauvignon Barrique
Mélyrubin színű 20 hónapig barrique hordóban érlelõdik. A hordós érlelés után másodlagos íz, aroma, illatok fejlõdnek ki a borban, mely az aszalt szilvalekvár, keserűcsokoládé jegyeit hordozza magán. Fogyasztása 18-20°C-on javasolt.
Villányi Cabernet Sauvignon Franc - Kékfrankos Cuvée Barrique
Cabernet Sauvignon (50%) Cabernet Franc (40%) Kékfrankos (10%) arányban házasított cuvée bor. A pincészet zászlós bora. 20 hónapig részben új, részben használt [Barrique]? hordóban érlelõdik. Koncentrált ízekkel szépen beérett savakkal, lágy tanninokkal rendelkezik. Fogyasztása 18-20°C-on javasolt. Fűszeresebb vadételek ételekhez ajánlják.
Pinot Noir Barrique 2004-új
Ennek a bornak a színe meggyes árnyalatú, mely illatában és színében is érzõdik. 14 hónapon át érlelõdött új barrique hordóban. A szõlõterület elsõ termése e bor. Kellemes lágysággal, kerek tanninnal rendelkezik. Fogyasztása 18-20°C-on javasolt. Bárányhúsból készült ételekhez kitűnő.
Harmónia Cuvée-új
E 2003-as cuvée a Keller Pincészet prémium bora, melybõl összesen 3000 sorszámozott palack készült. A kizárólag kiemelkedõ évjáratokban Cabernet Sauvignon (50%) és Cabernet Franc (50%) házasítása révén készülõ bor 20 hónapig érlelõdik új tölgyfa hordókban, hogy elnyerje sötétbíbor színét, fűszeres illatát és erdei gyümölcsös zamatát. Vörös húsból készült ételekhez remek választás.
Kapcsolat:
RÉGI KELLER PINCE
H-7773 VILLÁNY
KOSSUTH L. U. 20.
TEL: (00-36) (06)72-492-428
FAX: (00-36) (06)72-492-776
MOBIL: (00-36)06-20-9476-347
E-MAIL:keller63@t-online.hu
ÚJ PINCE
Dózsa György út, Vásártér
Térkép:
Szponzorált linkek: