Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Istvándy Pincészet a [Tóti-hegy]? [Hegymög dűlő]? szívében található. A család már több évtizede foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászkodással. 40 hektárnyi [szőlőültetvény]?eik [Csobánc]? déli lejtőin és a Tóti-hegyen találhatóak.


A család története az 1800-as években kezdődött, amikor paraszti gazdálkodással, [szőlő]? és bortermeléssel foglalkoztak. Ez mára sem sokat változott. Fontosnak tartják a tradíciók ápolását, de folyamatos tapasztalatgyűjtésre és fejlődésre is nagy hangsúlyt fektetnek. A szőlőtermesztésen és a bor előállításán kívül ma már [mangalica]?, szürkemarha és racka juh tenyésztéssel is foglalkoznak.


A Balatontól és [Badacsony]?tól mindössze 3,5 km-re fekszik ez a családi vállakozás, a fent említett vulkanikus hegyekben. A különleges mikroklíma miatt kiválóan allkalmas ez a terület különleges borok előállítására. A pincészet hangulata és a páratlan panoráma magával ragadja az ide látogatókat.


Borkostoló esetén kerthelyiségükben, 20 fő feletti létszámnál fogadják az érdeklődőket, ami után a vendégek pinceáron vásárolhatnak a kiszemelt borokból. A pincében 10-12, a borházban 50, a kerthelyiségben pedig 70-80 fő is elfér.

 

Boraik többek között: Ottonel Muskotály "Bizsergés", Sauvignon Blanc, Olaszrizling, Kéknyelű, Szürkebarát, [Cabernet Sauvignon Rosé]?, [Cabernet Sauvignon barrique]?, valamint három desszertbor a [Szemelt Rizling]?, [Szemelt Hárslevelű]?, [Szemelt Kéknyelű]?. A borkostoló mellett természetesen étkezés is lehetséges.

Étlapjukon megtalálható a kemencés mangalica sült, kemencés szárnyas sült, szürkemarha pörkölt, hidegtálak, rétes, pogácsa, és különféle sajttálak.


Igény szerint szabadidős programokkal is szórakozhatnak az ide látogatók. Ilyen a hagyományos vidéki disznóvágáson való részvétel, a Jeep-kalandtúra, ahol a Tóti-hegyen keresztül egészen a völgyben található mangalica farmig, majd vissza a pincészetig élvezhetjük a friss levegőt és a látványt. Természetesen, a végén nem maradhat ki egy kis borkostoló sem. Ha valaki még "egyszerűbb" kirándulásra vágyik, akkor egy szénával kipárnázott pótkocsin zötykölödhetnek egy Mtz 82-es után a Tóti-hegyet megmászva. Tanösvény látogatása is lehetséges. A 9 állomásos túra alatt saját készítésű mangalica piknikkosarat kapnak a résztvevők és az állatsimogató is nagy élményt ígér. A Gyula vezér Lovasbirodalma és a pincészet között egy borkostolóval egybekötött lovastúra frissítheti fel a hétköznapjaink.
Július 1. és augusztus 24. között minden csütörtök és szombat este, 18 órai kezdettel élő jazz-zenét biztosítanak a naplementéhez.
Szállásként 3 darab négyágyas szobát bérelhetünk.

 

Pincészer borai
Olaszrizling: a Badacsony legjellegzeteseb bora, melynek petróleumszerű illata, mandulára, rezedára emlékeztető illata van.

Szürkebarát: a cukrozott gyümölcs és a virágméz jegyei fedezhetőek fel benne. Közepesen hosszú utóíz és elegáns savak jellemzik.

Kéknyelű: egyetlen termőhelye a Badacsony. Magas a kálium és magnézium tartalma. Illata tiszta, trópusi virágjegyek fedezhetőek fel benne. Sava markáns, íze intenzív.

Sauvignon Blanc: elegáns, komplex illatú, harmónikus bor, melyben ásványos ízek és a friss gyümölcsösség mellett az érettség is dominál.

Tramini: intenzív, fűszeres, rózsa és sárgabarack illatú. Íze a licsire és a fahéjra emlékeztet.

Cabernet Sauvignon: száraz vörösbor, mely illata tartalmazza a kakaó, kávé, meggy és a vörös áfonya jegyeit. Intenzív ízű, harmónikus bor.

Muskotály: intenzív, tiszta, laza szerkezetű bor, édeskés.


 


A szócikkhez társított címkék:
Badacsonyi Borvidék , borászat

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Szőke Mátyás & Zoltán Pincészet – Mátrai Borvidék
Szőke Mátyás a Mátrai borvidék egyik meghatározó képviselője, aki 2017-ben átvehette az „Év Bortermelője Magyarországon 2017” ...
2018-01-15 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Festőbor
A festőbor olyan vörösbor, amelyet - magas színanyag tartalma miatt - más borok megfestésére is alkalmaznak. Ilyen festőbor például a turán, a ...
2017-06-29 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Mészáros Pál Borház és Pince
Mészáros Pál többgenerációs borász a Szekszárdi Borvidéken. 2016-ban az Év Bortermelőjének választották a Magyar Bor ...
2017-05-29 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Balatonboglári Borvidék
A borvidék 3125 ha termőterülettel a Balaton déli partjától Somogy megye északi domboldaláig terjed. Kiegyenlített klímája, illetve a Balaton ...
2017-05-29 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»»
Bársonyos bor
Bársonyos bornak nevezzük az olyan harmonikus vörösbort, amelyben a cserzőanyag- és a savtartalom összhangban van. ...
2017-05-26 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Koch Borászat és Panzió - Hajós-Bajai Borvidék
A Koch borászat tíz generáción keresztül készít borokat a Hajós-Bajai borvidéken Borota határában, de szőlőültetvényeik ...
2017-05-25 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Fekete Borpince
A pincéről: A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A ...
2012-03-30 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Vida Péter Borászat
Vida Péter borászata 10 hektár szőlőterületből áll a Szekszárdi-Borvidéken. A Pince és a feldolgozó is a Baktában található. ...
2010-11-12 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Légli Szőlő és Bortermelő Gazdaság
A Légli szőlő és családi birtok 33 hektár területen gazdálkodik. Szőlőik Balatonboglár Borvidéken a Somogyi-dombság Balaton közeli lejtőin ...
2010-11-11 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Gál Szőlőbirtok és Pincészet
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu dűlőiben, mintegy 95 hektár saját ...
2010-11-11 | témakör: Borászat | további részletek »»»
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.