Puttony
Háton hordozható, fém vagy fa edény, amit szüretelénél használnak. Ebbe gyűjtik a szőlőt a sorokból, és háton viszik ki a közös nagy gyűjtőedényekbe.
Szponzorált linkek:
Ajánlott oldalak:
- Must
- Must A must nem más, mint általában a gyümölcsféléknek, de főképp a szőlőnek a kipréselt leve. A szőlő mustja 10-24% cukrot, 0,4-1,2% savat ...
2009-06-26 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Gönci hordó
- Gönci hordó A gönci hordó egy tokaji hordótípus, nevét Göncz községről kapta, amely a Tokaji Borvidéken található ...
2009-06-26 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Aszú
- Aszúbor Aszúbor az a különleges minőségű bor, amelyet a tőkén hagyott, ott töppedt és nemesen rothadt, a szüretkor külön szedett ...
2009-06-09 | témakör: Szőlő- és borfajták | további részletek »»» - Szent Donát a Szőlő és Bortermelők védőszentje
- Szent Donát a Szőlő és Bortermelők védőszentje Magyarországon és külföldön (főként a Rajna vidéken) ismert. Jelentős számú ...
2021-10-03 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - A bor rendelésének és kóstolásának szabályai
- A legtöbb felszolgáló ismeri az illemszabályokat, azonban számos olyan pincérrel találkozni, akinek fogalma sincs a borkóstolás ...
2012-12-20 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - borecet
- A borecet egészséges borból, ecetbaktériumok által végrehajtott ecetsaverjedés útján készített termék, amelynek ...
2012-12-20 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - dropstop
- A DropStop a borosüveg szájába helyezhető cseppőr, amely védi az abroszt a lecseppenő borfolttól. Használata nemcsak megkönnyíti a bortöltést ...
2012-12-11 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - Pálinka kóstolás lépései
- A pálinka kóstolás lépései 1) Levegőztetés Érdemes kicsit megszellőztetni a pálinkát is hasonlóan a borhoz, mert ...
2012-04-05 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - Tornyos módszer
- A tornyos módszer a pálinkafőzés egyik módja, mely Ausztriából származik. Egyszeri lepárlást jelent, ami illatos, de rövidebb ízű ...
2012-04-05 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - Rézüst
- A rézüst a pálinkafőzés egyik legfontosabb kelléke és szimbóluma. A kisüsti rézüst 1000 liter alatti. ...
2012-04-05 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - Cefre
- A cefre egy élő, folytonosan változó anyag, melynek alapanyaga, csak érett, jó minőségű gyümölcs lehet. A cefrét kifőzésig ...
2012-04-05 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - Krampampuli
- A krampampuli olyan alkoholos ital, melyet fűszereznek és cukorral keverik. Fogyasztás előtt meggyújtják. Eredetileg Olaszországból származik, de a neve a ...
2012-01-24 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - FTIR
- A boranalízisben is elterjedt Fourier Transzformációs Infravörös Spektroszkópia (FTIR) azon alapul, hogy minden kémiai kötéstípus csak egy ...
2011-09-03 | témakör: Egyéb | további részletek »»»