Már 538 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az önemésztésnek nagy szerepe van a pezsgőkészítés folyamán, ugyanis hatással van az íz- és zamatanyagainak kialakulásában. Az [élesztő]?k saját testüket bontják le [enzim]?eikkel. Ez egy természetes élettani működés.

Az önemésztést másnéven [autolízis]?nek hívják. Az autolízis terméke az [autolizátum]?.

 


A szócikkhez társított címkék:
borászat , borászati eljárás , pezsgő

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Festőbor
A festőbor olyan vörösbor, amelyet - magas színanyag tartalma miatt - más borok megfestésére is alkalmaznak. Ilyen festőbor például a turán, a ...
2017-06-29 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Mészáros Pál Borház és Pince
Mészáros Pál többgenerációs borász a Szekszárdi Borvidéken. 2016-ban az Év Bortermelőjének választották a Magyar Bor ...
2017-05-29 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Ászkol
Fahordóban tárolva érleli a ...
2017-05-29 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Balatonboglári Borvidék
A borvidék 3125 ha termőterülettel a Balaton déli partjától Somogy megye északi domboldaláig terjed. Kiegyenlített klímája, illetve a Balaton fényvisszaverő hatása jó termelési biztonságot ad ...
2017-05-29 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»»
Bársonyos bor
Bársonyos bornak nevezzük az olyan harmonikus vörösbort, amelyben a cserzőanyag- és a savtartalom összhangban van. ...
2017-05-26 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Koch Borászat és Panzió - Hajós-Bajai Borvidék
A Koch borászat tíz generáción keresztül készít borokat a Hajós-Bajai borvidéken Borota határában, de szőlőültetvényeik ...
2017-05-25 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Fekete Borpince
A pincéről: A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A ...
2012-03-30 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Crémant
A crémant megjelenés egy pezsgősüvegen a csökkentett habzású italra utal, mely az alapbor ízét megfelelően ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Sec
A sec ízelnevezés arra a pezsgőre utal, amiben a cukortartalom 33-50 g/l között van. További elnevezések: trocken, secco, asciutto, medium dry, semi seco, meio seco ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Extra Dry
Extra Dry az a pezsgő, amiben a cukortartalom 12-20 g/l között van. Többféle elnevezése van: extra trocken,extra ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online