A Jandl Borászat a Soproni Borvidéken fekszik. Itt már a kelták is termeltek szőlőt. A terület nagysága 1700 hektár. A vidék legjobb fekvésű lankái, mint a felsőrákosi Újhegy, a Spernsteiner szomszédságában fekvő Kohlenberg, a Fertő-medencében lévő Kraeftner dűlőkön már jelentős területekkel rendelkezik a pincészet.
A család szőlőtermelő hagyományokkal rendelkezik. Apa és fia képviseli ezt a családi vállakozást és állít elő minőségi borokat, részben saját, részben pedig bérelt területeken.
Egyik fő céljuk, hogy a szőlőültetvényeik területeit növeljék, valamint gondos művelés mellett kímélő növényvédő szerek használatát fokozzák, illetve minimalizálják a fizikai és kémiai beavatkozásokat.
Két borkóstoló helyiségben várják a borkedvelő érdeklődőket. Igény szerint hidegtál rendelésére van mód, de minden esetben csipegetnivaló jár a kóstoláshoz. IKérésre külső helyszínen is tartanak bemutatókat. Az év minden napján, előzetes bejelentkezést követően vehetőek igénybe a szolgáltatások.
A pincészet borai:
Fehérborok közűl a borvidéken közkedvelt Zöldveltelínit termelik. Specialitásuk a Kékfrankos melyből 3 félét palackoznak. A különlegességeket kedvelők számára van Cabernet Franc, Merlot és Shiraz boruk.
Forgalmazott boraik:
- [Zöldveltelíni]?
- Kékfrankos [Rosé]?
- Kékfrankos
- Cabernet Sauvignon
- Cabernet Franc
- Merlot
- [Shiraz]?
Értékesítés
A családi pince borai jelentős részét a csúcs gasztronómiában értékesíti, közvetlen szállítással, illetve néhány borkereskedésen (pl. Borok Világa Budapest 1074 Dohány u.58-62) keresztül. Ezenkívül viszonylag magas a pincében közvetlen vásárlás is, ez annak köszönhető, hogy a fertőrákosi pince egész évben kedvelt célpontja a magyar és külföldi vendégek körében.
Szponzorált linkek: