Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Hozzávalók:
1 l tiszta alkohol,
20 dkg puha zöld dió,
50 dkg virágméz,
1 dkg szegfűszeg,
1 dkg őrölt fahéj.

 

A diót váltott vízben többször átmossuk, apróra aprítjuk, végül az alkoholba tesszük. Alaposan ledugaszolt üvegben minimum négy hétig hűvös helyen hagyjuk állni.

Az "érlelés" végén beleszórjuk a megroppantott szegfűszeget és a fahéjat. 5 dl vizet felforralunk, belecsorgatjuk a mézet, de már csak egyet forralunk rajta. A tűzről lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetején képződött habot gondosan leszedegetjük.

A diós-fűszeres alkoholt (a diódarabkákkal együtt) nagy befőttesüvegbe tesszük, majd hozzáöntjük a mézes vizet. Alaposan összekeverjük és letakarjuk. Hűvös helyen két hétig érleljük, időnként megkeverjük. Ezután először szitán, majd gézen vagy tüllön is átszűrjük. Kisebb méretű palackokba töltjük, és jól ledugaszoljuk. Akár azonnal is fogyasztható.

 

A mézes diópálinkához kapcsolódó szócikkek

Pálinka
Pálinka fajtái
Pálinka készítés


A szócikkhez társított címkék:
pálinka , pálinka fajták , recept

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Pálinka kóstolás lépései
A pálinka kóstolás lépései 1) Levegőztetés Érdemes kicsit megszellőztetni a pálinkát is hasonlóan a borhoz, mert ...
2012-04-05 | témakör: Egyéb | további részletek »»»
Tornyos módszer
A tornyos módszer a pálinkafőzés egyik módja, mely Ausztriából származik. Egyszeri lepárlást jelent, ami illatos, de rövidebb ízű ...
2012-04-05 | témakör: Egyéb | további részletek »»»
Rézüst
A rézüst a pálinkafőzés egyik legfontosabb kelléke és szimbóluma. A kisüsti rézüst 1000 liter alatti. ...
2012-04-05 | témakör: Egyéb | további részletek »»»
Cefre
A cefre egy élő, folytonosan változó anyag, melynek alapanyaga, csak érett, jó minőségű gyümölcs lehet. A cefrét kifőzésig ...
2012-04-05 | témakör: Egyéb | további részletek »»»
Butella
A butella a pálinka tárolására alkalmas palackformájú, cserépedény. Hazánkban először Hódmezővásárhelyen ...
2012-01-31 | témakör: Pálinka | további részletek »»»
Butykos
A butykos egy lapos, szűk nyakú pálinkás edény. Anyaga üveg, vagy mázas ...
2012-01-31 | témakör: Pálinka | további részletek »»»
Pálinkahordó
Többféle pálinkahordót különböztetünk meg méret, földrajzi elhelyezkedés és az anyaga alapján. - butella vagy butélia - ...
2012-01-31 | témakör: Pálinka | további részletek »»»
Újfehértói meggypálinka
Az újfehértói meggypálinka az eredetvédett pálinkák sorát erősíti. Kizárólag olyan meggyből készülhet, melety a ...
2012-01-30 | témakör: Pálinka | további részletek »»»
Pannonhalmi törkölypálinka
A pannonhalmi törkölypálinka az eredetvédett pálinkák közé tartozik. Kizárólag a pannonhalmi régió ...
2012-01-27 | témakör: Pálinka | további részletek »»»
Gönci barackpálinka
A gönci barackpálinka az eredetvédett pálinkák egyike. Alapanyaga Gönc vidékének kajszibarackja. A régió nevezetessége közé ...
2012-01-27 | témakör: Pálinka | további részletek »»»







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.