Csemegeszőlő
A csemegeszőlő alapvetően nem borkészítésre termesztett szőlőfajtákat jelöli. Jellemző rájuk a magas, 15-20%-os cukortartalom, kellemes csersavak. A szőlőt akkor kell szüretelni, amikor a bogyók az egész fürtön beértek. Fogyasztása nagyon egészséges, magas a tápértéke a benne található [gyümölcs]?- és szőlőcukornak köszönhetően.
Elterjedt fajtái:
- Csaba gyöngye
- [Szőlőskertek királynője]?
- Favorit
- Kozma Pálné muskotály
- Cardinál
- [Pannónia kincse]?
- Narancsízű
- [Chasselas fehér]?
- [Chasselas piros]?
- Hamburgi muskotály
- Téli muskotály
A csemegeszőlőknek létezik magnélküli fajtái is:
- [Fehér Szultán]?
- [Ruby King]?
- [Kismis vadkana]?
- [Ruszból]?
- [Magnélküli hosszú]?
- [Magnélküli gömb]?
- [Belgrádi Magvatlan]?
csemegeszőlő
Szponzorált linkek: