Már 530 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Anyaélesztő


A fajélesztőt [cukoroldat]?ba, [csíra]?mentes mustba tesszük, így az [élesztőbaktérium]?oknak megfelelő tápanyag-utánpótlást biztosítunk. Az keletkezett és elszaporodott szuszpenziót nevezzük anyaélesztőnek. Elsősorban a mustban található szőlőcukor alkohollá való átalakításhoz használjuk.

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Alkohol
Alkohol Olyan szénhidrogén, amelyben egy vagy több hidrogénatomot hidroxilcsoport helyettesít. A bor legfontosabb alkoholja az etil-alkohol:C2H5-OH. Lásd még: ...
2009-07-08 | témakör: Egyéb | további részletek »»»
Fajélesztő
Fajélesztő A fajélesztő nem más, mint egy sejtből előállított, ismert és jó tulajdonsággal rendelkező, más-más borvidékekről ...
2009-07-01 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Szuszpenzió
Szuszpenzió A szuszpenzió egy oldat, amelyben az anyagok molekulái között nem jön létre kapcsolat, és nem lép fel az oldódás. Egy idő ...
2009-07-01 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Szőlőcukor
Szőlőcukor A glükóz, vagy más néven szőlőcukor, egy monoszacharid. A sejtek fontos energia- és metabolitforrása. Szabad állapotban a természetben ...
2009-07-01 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Must
Must A must nem más, mint általában a gyümölcsféléknek, de főképp a szőlőnek a kipréselt leve. A szőlő mustja 10-24% cukrot, 0,4-1,2% savat ...
2009-06-26 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Mokos Családi Pincészet - Villányi Borvidék
A Pincészet Bemutatása A Mokos Családi Pincészet három generáció óta van jelen a Villányi Borvidék ...
2014-07-17 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Frankos Borház
A családi vállalkozást Pethő Lászlóné borász-okleveles borbíráló vezeti, aki 1988-tól, az alapítása óta tagja a ...
2014-01-01 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Linbrunn Pincészet
Jó annak, aki mifelénk szőlősgazda, hiszen különösen szép munkája van: gondoskodik arról, hogy ami a villányi talajban és ...
2013-08-23 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Dionüszosz
Dionüszosz a görög mitológia szőlő-, bor és termékenység istene. Római-kori megfelelője Bacchus. A legenda szerint amerre útja vitte, elterjesztette a ...
2013-05-14 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Demizson
Francia eredetű szó, dame Jeanne (Johanna asszony) tengerész nyelvi elnevezésből származik. Magyarországon tájegységenként más-más ...
2013-05-14 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Csersav
A csersav főleg a vörösborokban található meg, a kékszőlő héjon áztatása miatt. A csersav a szőlő fürtjéből, a szőlőszem ...
2013-05-14 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Borvirág
A borvirág a bor felületén megjelenő, kezdetben vékony-, majd fokozatosan vastagodó speciális penészfajta. Megjelenésének oka a bor levegővel ...
2013-05-14 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Csömöszölés
Sajtolás előtti szőlőszem-összezúzás, vagy a cefrében található szilárd részek folyadék felszíne alá juttatása az ...
2013-05-14 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Cserzőanyag
Vízben oldódó, összehúzó hatást elérő anyagok összefoglaló neve. A cserzőanyag tartalom felelős a bor fanyarságáért, a ...
2013-05-14 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Bacchanália
A szó jelentése az ókori görög birodalom idejéből eredeztethető. Bacchus a görög mitológiában a bor, borivás, szőlő istene volt. Az ...
2013-05-14 | témakör: Borászat | további részletek »»»







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online