Anyaélesztő
A fajélesztőt [cukoroldat]?ba, [csíra]?mentes mustba tesszük, így az [élesztőbaktérium]?oknak megfelelő tápanyag-utánpótlást biztosítunk. Az keletkezett és elszaporodott szuszpenziót nevezzük anyaélesztőnek. Elsősorban a mustban található szőlőcukor alkohollá való átalakításhoz használjuk.
Szponzorált linkek:
Ajánlott oldalak:
- Alkohol
- Alkohol Olyan szénhidrogén, amelyben egy vagy több hidrogénatomot hidroxilcsoport helyettesít. A bor legfontosabb alkoholja az etil-alkohol:C2H5-OH. Lásd még: ...
2009-07-08 | témakör: Egyéb | további részletek »»» - Fajélesztő
- Fajélesztő A fajélesztő nem más, mint egy sejtből előállított, ismert és jó tulajdonsággal rendelkező, más-más borvidékekről ...
2009-07-01 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Szuszpenzió
- Szuszpenzió A szuszpenzió egy oldat, amelyben az anyagok molekulái között nem jön létre kapcsolat, és nem lép fel az oldódás. Egy idő ...
2009-07-01 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Szőlőcukor
- Szőlőcukor A glükóz, vagy más néven szőlőcukor, egy monoszacharid. A sejtek fontos energia- és metabolitforrása. Szabad állapotban a természetben ...
2009-07-01 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Must
- Must A must nem más, mint általában a gyümölcsféléknek, de főképp a szőlőnek a kipréselt leve. A szőlő mustja 10-24% cukrot, 0,4-1,2% savat ...
2009-06-26 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Csányi Pincészet - Villányi borvidék
- A Csányi pincészet Magyarország egyik legmodernebb borászati üzeme Villányban, ahol a fejlett technológia mellett a ...
2017-09-10 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Festőbor
- A festőbor olyan vörösbor, amelyet - magas színanyag tartalma miatt - más borok megfestésére is alkalmaznak. Ilyen festőbor például a turán, a ...
2017-06-29 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Direkt termő
- A direkt termő szőlők a filoxéravész után terjedtek el Magyarországon, mert gyökerük ellenáll a filoxérának. Az amerikai szőlőfajok ...
2017-06-06 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Ászkol
- Fahordóban tárolva érleli a ...
2017-05-29 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Bársonyos bor
- Bársonyos bornak nevezzük az olyan harmonikus vörösbort, amelyben a cserzőanyag- és a savtartalom összhangban van. ...
2017-05-26 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Zsendülés
- A szőlő érésének a kezdete. Ebben az időszakban megpuhul a bogyóhéj, és a szőlőbogyó megváltoztatja a színét. A zsendülés általában július végén, augusztus elején következik ...
2017-05-25 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Mokos Családi Pincészet - Villányi Borvidék
- A Pincészet Bemutatása A Mokos Családi Pincészet három generáció óta van jelen a Villányi Borvidék ...
2014-07-17 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Frankos Borház
- A családi vállalkozást Pethő Lászlóné borász-okleveles borbíráló vezeti, aki 1988-tól, az alapítása óta tagja a ...
2014-01-01 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Linbrunn Pincészet
- Jó annak, aki mifelénk szőlősgazda, hiszen különösen szép munkája van: gondoskodik arról, hogy ami a villányi talajban és ...
2013-08-23 | témakör: Borászat | további részletek »»» - Dionüszosz
- Dionüszosz a görög mitológia szőlő-, bor és termékenység istene. Római-kori megfelelője Bacchus. A legenda szerint amerre útja vitte, elterjesztette a ...
2013-05-14 | témakör: Borászat | további részletek »»»