Már 538 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Szt. Kristóf Pincészet egy 1998-ban alakult családi vállalkozás. Akkoriban 3 hektár Zamárdi szőlőtereülettel rendelkezett, ami mára 7,5 hektárra nőtt. A pincészet idilli környzetben, Zamárdi legöregebb és legszebb pincesorán épült 2000-ben. Megtalálható itt egy borpince, egy feldolgozó és [palack]?ozó, valamint egy borkóstoló pince, amely 120 fő befogadására alkalmas. Kézművesgaléria nyílt a pincében. Horváth József  és Fehér Imre kortárs festőnek állandó kiállítása van a balatoni táj ihlette olajfestményeikből. A kerthelyiségben gyümölcsfák lugasa alatt élvezhetjük a nyugalmat.
Minőségi [fehorbor]?okat saját termelésű Zamárdi szőlőből készítik. Fő szőlőfajták: Olaszrizling, Zöld veltelini, I[rsai Olivér]?, Chardonnay, Zenit. Minőségi [rosé]?-, [siller]?-, és vörösborokhoz a környék gazdáitól vásárolják a szőlőt: Kékfrankos, Merlot, [Pinot Noire]?, Cabernet Sauvignon. A borok készítésekor [ászkolás]?os, tehát tölgyfahordós, [barrique]? és modern reduktív technológiát alkalmaznak. Friss, könnyed, illetve testesebb borok is megtalálhatóak a kínálatukban. A folyó és a palackozott borok helyben megvásárolhatók.


PROGRAMOK


Előzetese egyeztetés alapján a Szt. Kristóf Pincészet megtekinthető. A vendégek végigkísérhetik a borkészítés folyamatát, megismerkedhetnek a palackozás, címkézés, dugózás eszközeivel, szakmai magyarázat kíséretében.
Megismerkedhetnek a borkóstolás helyes folyamatával borgasztronómiai szempontból.

 


Borkóstolás fajtái:


BORKÓSTOLÓ  SZÁLLODÁBAN, ÉTTEREMBEN
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Szakmai prezentáció
Szerviz, pohár nélkül

BORKÓSTOLÓ SÓS BORKORCSOLYÁVAL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé -, illetve vörösborok).
Borkorcsolya: langalló (péklángos).

BORKÓSTOLÓ HIDEGTÁLLAL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Borkorcsolya: langalló (péklángos)
Házi vegyes hidegtál: 3 fajta házi kecskesajt, csemege sajt, főtt-füstölt csülök, házi szalámi, kolbász, sonka, szalonna, tepertő, 3 fajta házi savanyúság.

EGYTÁL ÉTELLEL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Borkorcsolya: langalló (péklángos)
Egytálétel, 3 fajta házi savanyúság.

Desszert ajánlat: megrendelés esetén különleges házi, húzott rétes készíthető.

Ezektől eltérően előzetes egyeztetés alapján bármilyen borkóstoló program  rendelhető.

SZÜRETI PROGRAM
A vendégeket zenével és aperitívvel fogadják a helyszínen, ahol egy rövid tájékoztatót tartanak a borvidékről. Ezután csoportokat alakítanak és a metszőolló kézhezvétele után elosztják őket a szőlősorokban. Animátor segítségével megkezdődik a szüretelés. A szüret végeztével bort kínálnak fel, majd a néhány száz méterre fekvő pincénél hagyományos eszközökkel, mint a daráló és a prés megkezdődik a munka második folyamata. A végén mustkóstolás. A program időtartalma kb. 1,5 óra.
A szüreti program időjárástól és évszaktól függően rendelhető augusztus 20 és október közepe között.


A Pincészet borai


Zamárdi Muscatel -Irsai Olivér 2004
Reduktív technológiával készült, könnyű, száraz minőségi fehérbor.
Illata és íze intenzíven muskotályos, a friss bodzavirágot idézi.
Fogyasztását 10 °C hőmérsékleten ajánlják.

Zenit 2004

Reduktív technológiával készült, száraz minőségi fehérbor.
Illata és íze citrus gyümölcsöket idéz.
Fogyasztását 11 °C hőmérsékleten ajánlják.

Zamárdi Zöld Veltelini 2004

Reduktív technológiával készült, száraz minőségi fehérbor.
Illata és zamata diszkréten fűszeres.
Fogyasztását 11 °C hőmér-sékleten ajánlják.

Zamárdi Olaszrizling 2003

Hagyományos fahordós technológiával készült, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illata rezedát idézi, friss keserűmandula zamatú, kerek savösszetételű.
Fagyasztását 12 °C-on ajánlják.

Zamárdi Olaszrizling "barrique" technology 2003

Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készűlt, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illatában vadrezeda, zamatában keserű mandula és vanilia.
Fogyasztását 12 °C hőmérsékleten ajánlják.

Zamárdi Chardonnaym"barrique" technology 2004
Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készűlt, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illata fajtára jellemző, zamatában diszkréten vaniliás.
Fogyasztását 12 °C hőmérsékleten ajánlják.

Kékfrankos Rosé 2005
Könnyű, száraz, minőségi rosé bor.
Illata és íze friss málnát, epret idéz.
Fogyasztását 11 °C hőmér-sékleten ajánljuk.

Pinot Noir Siller 2005
Könnyű, száraz, minőségi sillerbor.
Illata és íze a friss erdei gyümölcsöket idézi.
Fogyasztását 16 °C hőmérsékleten ajánljuk.

Kékfrankos 2004
Könnyű, száraz, minőségi vörösbor.
Illata és íze a friss meggyet idézi.
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.

Cabernet Sauvignon 2004

Tölgyfahordós technologiával készült, testes, száraz minőségi vörösbor.
Illatában és zamatában érett erdei gyümölcsök. .
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.

Cabernet Sauvignon "barrique" technology 2004
Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készült, testes, száraz minőségi vörösbor.
Illatában és zamatában érett erdei gyümölcsök.
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.

 

 

Kapcsolat


Szt. Kristóf Pincészet
8621 Zamárdi, Alsópincesor
E-mail: info@stkristof.com

Manager: Bacsa András
Mobil: (36) 309-365-092

Borász: Bacsa György
agrármérnök
(36) 309-475-709

Nagyobb térképre váltás


A szócikkhez társított címkék:
borászat , borászok , Dél-Balatoni Borvidék

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Festőbor
A festőbor olyan vörösbor, amelyet - magas színanyag tartalma miatt - más borok megfestésére is alkalmaznak. Ilyen festőbor például a turán, a ...
2017-06-29 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Mészáros Pál Borház és Pince
Mészáros Pál többgenerációs borász a Szekszárdi Borvidéken. 2016-ban az Év Bortermelőjének választották a Magyar Bor ...
2017-05-29 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Balatonboglári Borvidék
A borvidék 3125 ha termőterülettel a Balaton déli partjától Somogy megye északi domboldaláig terjed. Kiegyenlített klímája, illetve a Balaton fényvisszaverő hatása jó termelési biztonságot ad ...
2017-05-29 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»»
Bársonyos bor
Bársonyos bornak nevezzük az olyan harmonikus vörösbort, amelyben a cserzőanyag- és a savtartalom összhangban van. ...
2017-05-26 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Koch Borászat és Panzió - Hajós-Bajai Borvidék
A Koch borászat tíz generáción keresztül készít borokat a Hajós-Bajai borvidéken Borota határában, de szőlőültetvényeik ...
2017-05-25 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Fekete Borpince
A pincéről: A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A ...
2012-03-30 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Vida Péter Borászat
Vida Péter borászata 10 hektár szőlőterületből áll a Szekszárdi-Borvidéken. A Pince és a feldolgozó is a Baktában található. ...
2010-11-12 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Légli Szőlő és Bortermelő Gazdaság
A Légli szőlő és családi birtok 33 hektár területen gazdálkodik. Szőlőik Balatonboglár Borvidéken a Somogyi-dombság Balaton közeli lejtőin ...
2010-11-11 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Gál Szőlőbirtok és Pincészet
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu dűlőiben, mintegy 95 hektár saját ...
2010-11-11 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Vida Péter
Vida Péter a Szekszárdi borvidék Vida Családi Borbirtok vezetője és borásza. Középiskolában kezdett el foglalkozni a szőlővel és a ...
2010-11-10 | témakör: Borászok | további részletek »»»







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online