A Szt. Kristóf Pincészet egy 1998-ban alakult családi vállalkozás. Akkoriban 3 hektár Zamárdi szőlőtereülettel rendelkezett, ami mára 7,5 hektárra nőtt. A pincészet idilli környzetben, Zamárdi legöregebb és legszebb pincesorán épült 2000-ben. Megtalálható itt egy borpince, egy feldolgozó és [palack]?ozó, valamint egy borkóstoló pince, amely 120 fő befogadására alkalmas. Kézművesgaléria nyílt a pincében. Horváth József és Fehér Imre kortárs festőnek állandó kiállítása van a balatoni táj ihlette olajfestményeikből. A kerthelyiségben gyümölcsfák lugasa alatt élvezhetjük a nyugalmat.
Minőségi [fehorbor]?okat saját termelésű Zamárdi szőlőből készítik. Fő szőlőfajták: Olaszrizling, Zöld veltelini, I[rsai Olivér]?, Chardonnay, Zenit. Minőségi [rosé]?-, [siller]?-, és vörösborokhoz a környék gazdáitól vásárolják a szőlőt: Kékfrankos, Merlot, [Pinot Noire]?, Cabernet Sauvignon. A borok készítésekor [ászkolás]?os, tehát tölgyfahordós, [barrique]? és modern reduktív technológiát alkalmaznak. Friss, könnyed, illetve testesebb borok is megtalálhatóak a kínálatukban. A folyó és a palackozott borok helyben megvásárolhatók.
PROGRAMOK
Előzetese egyeztetés alapján a Szt. Kristóf Pincészet megtekinthető. A vendégek végigkísérhetik a borkészítés folyamatát, megismerkedhetnek a palackozás, címkézés, dugózás eszközeivel, szakmai magyarázat kíséretében.
Megismerkedhetnek a borkóstolás helyes folyamatával borgasztronómiai szempontból.
Borkóstolás fajtái:
BORKÓSTOLÓ SZÁLLODÁBAN, ÉTTEREMBEN
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Szakmai prezentáció
Szerviz, pohár nélkül
BORKÓSTOLÓ SÓS BORKORCSOLYÁVAL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé -, illetve vörösborok).
Borkorcsolya: langalló (péklángos).
BORKÓSTOLÓ HIDEGTÁLLAL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Borkorcsolya: langalló (péklángos)
Házi vegyes hidegtál: 3 fajta házi kecskesajt, csemege sajt, főtt-füstölt csülök, házi szalámi, kolbász, sonka, szalonna, tepertő, 3 fajta házi savanyúság.
EGYTÁL ÉTELLEL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Borkorcsolya: langalló (péklángos)
Egytálétel, 3 fajta házi savanyúság.
Desszert ajánlat: megrendelés esetén különleges házi, húzott rétes készíthető.
Ezektől eltérően előzetes egyeztetés alapján bármilyen borkóstoló program rendelhető.
SZÜRETI PROGRAM
A vendégeket zenével és aperitívvel fogadják a helyszínen, ahol egy rövid tájékoztatót tartanak a borvidékről. Ezután csoportokat alakítanak és a metszőolló kézhezvétele után elosztják őket a szőlősorokban. Animátor segítségével megkezdődik a szüretelés. A szüret végeztével bort kínálnak fel, majd a néhány száz méterre fekvő pincénél hagyományos eszközökkel, mint a daráló és a prés megkezdődik a munka második folyamata. A végén mustkóstolás. A program időtartalma kb. 1,5 óra.
A szüreti program időjárástól és évszaktól függően rendelhető augusztus 20 és október közepe között.
A Pincészet borai
Zamárdi Muscatel -Irsai Olivér 2004
Reduktív technológiával készült, könnyű, száraz minőségi fehérbor.
Illata és íze intenzíven muskotályos, a friss bodzavirágot idézi.
Fogyasztását 10 °C hőmérsékleten ajánlják.
Zenit 2004
Reduktív technológiával készült, száraz minőségi fehérbor.
Illata és íze citrus gyümölcsöket idéz.
Fogyasztását 11 °C hőmérsékleten ajánlják.
Zamárdi Zöld Veltelini 2004
Reduktív technológiával készült, száraz minőségi fehérbor.
Illata és zamata diszkréten fűszeres.
Fogyasztását 11 °C hőmér-sékleten ajánlják.
Zamárdi Olaszrizling 2003
Hagyományos fahordós technológiával készült, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illata rezedát idézi, friss keserűmandula zamatú, kerek savösszetételű.
Fagyasztását 12 °C-on ajánlják.
Zamárdi Olaszrizling "barrique" technology 2003
Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készűlt, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illatában vadrezeda, zamatában keserű mandula és vanilia.
Fogyasztását 12 °C hőmérsékleten ajánlják.
Zamárdi Chardonnaym"barrique" technology 2004
Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készűlt, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illata fajtára jellemző, zamatában diszkréten vaniliás.
Fogyasztását 12 °C hőmérsékleten ajánlják.
Kékfrankos Rosé 2005
Könnyű, száraz, minőségi rosé bor.
Illata és íze friss málnát, epret idéz.
Fogyasztását 11 °C hőmér-sékleten ajánljuk.
Pinot Noir Siller 2005
Könnyű, száraz, minőségi sillerbor.
Illata és íze a friss erdei gyümölcsöket idézi.
Fogyasztását 16 °C hőmérsékleten ajánljuk.
Kékfrankos 2004
Könnyű, száraz, minőségi vörösbor.
Illata és íze a friss meggyet idézi.
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.
Cabernet Sauvignon 2004
Tölgyfahordós technologiával készült, testes, száraz minőségi vörösbor.
Illatában és zamatában érett erdei gyümölcsök. .
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.
Cabernet Sauvignon "barrique" technology 2004
Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készült, testes, száraz minőségi vörösbor.
Illatában és zamatában érett erdei gyümölcsök.
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.
Szponzorált linkek: