Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A Szt. Kristóf Pincészet egy 1998-ban alakult családi vállalkozás. Akkoriban 3 hektár Zamárdi szőlőtereülettel rendelkezett, ami mára 7,5 hektárra nőtt. A pincészet idilli környzetben, Zamárdi legöregebb és legszebb pincesorán épült 2000-ben. Megtalálható itt egy borpince, egy feldolgozó és [palack]?ozó, valamint egy borkóstoló pince, amely 120 fő befogadására alkalmas. Kézművesgaléria nyílt a pincében. Horváth József  és Fehér Imre kortárs festőnek állandó kiállítása van a balatoni táj ihlette olajfestményeikből. A kerthelyiségben gyümölcsfák lugasa alatt élvezhetjük a nyugalmat.
Minőségi [fehorbor]?okat saját termelésű Zamárdi szőlőből készítik. Fő szőlőfajták: Olaszrizling, Zöld veltelini, I[rsai Olivér]?, Chardonnay, Zenit. Minőségi [rosé]?-, [siller]?-, és vörösborokhoz a környék gazdáitól vásárolják a szőlőt: Kékfrankos, Merlot, [Pinot Noire]?, Cabernet Sauvignon. A borok készítésekor [ászkolás]?os, tehát tölgyfahordós, [barrique]? és modern reduktív technológiát alkalmaznak. Friss, könnyed, illetve testesebb borok is megtalálhatóak a kínálatukban. A folyó és a palackozott borok helyben megvásárolhatók.


PROGRAMOK


Előzetese egyeztetés alapján a Szt. Kristóf Pincészet megtekinthető. A vendégek végigkísérhetik a borkészítés folyamatát, megismerkedhetnek a palackozás, címkézés, dugózás eszközeivel, szakmai magyarázat kíséretében.
Megismerkedhetnek a borkóstolás helyes folyamatával borgasztronómiai szempontból.

 


Borkóstolás fajtái:


BORKÓSTOLÓ  SZÁLLODÁBAN, ÉTTEREMBEN
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Szakmai prezentáció
Szerviz, pohár nélkül

BORKÓSTOLÓ SÓS BORKORCSOLYÁVAL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé -, illetve vörösborok).
Borkorcsolya: langalló (péklángos).

BORKÓSTOLÓ HIDEGTÁLLAL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Borkorcsolya: langalló (péklángos)
Házi vegyes hidegtál: 3 fajta házi kecskesajt, csemege sajt, főtt-füstölt csülök, házi szalámi, kolbász, sonka, szalonna, tepertő, 3 fajta házi savanyúság.

EGYTÁL ÉTELLEL:
Borkóstoló 6 fajta borból (fehér-, rosé-, illetve vörösborok)
Borkorcsolya: langalló (péklángos)
Egytálétel, 3 fajta házi savanyúság.

Desszert ajánlat: megrendelés esetén különleges házi, húzott rétes készíthető.

Ezektől eltérően előzetes egyeztetés alapján bármilyen borkóstoló program  rendelhető.

SZÜRETI PROGRAM
A vendégeket zenével és aperitívvel fogadják a helyszínen, ahol egy rövid tájékoztatót tartanak a borvidékről. Ezután csoportokat alakítanak és a metszőolló kézhezvétele után elosztják őket a szőlősorokban. Animátor segítségével megkezdődik a szüretelés. A szüret végeztével bort kínálnak fel, majd a néhány száz méterre fekvő pincénél hagyományos eszközökkel, mint a daráló és a prés megkezdődik a munka második folyamata. A végén mustkóstolás. A program időtartalma kb. 1,5 óra.
A szüreti program időjárástól és évszaktól függően rendelhető augusztus 20 és október közepe között.


A Pincészet borai


Zamárdi Muscatel -Irsai Olivér 2004
Reduktív technológiával készült, könnyű, száraz minőségi fehérbor.
Illata és íze intenzíven muskotályos, a friss bodzavirágot idézi.
Fogyasztását 10 °C hőmérsékleten ajánlják.

Zenit 2004
Reduktív technológiával készült, száraz minőségi fehérbor.
Illata és íze citrus gyümölcsöket idéz.
Fogyasztását 11 °C hőmérsékleten ajánlják.

Zamárdi Zöld Veltelini 2004
Reduktív technológiával készült, száraz minőségi fehérbor.
Illata és zamata diszkréten fűszeres.
Fogyasztását 11 °C hőmér-sékleten ajánlják.

Zamárdi Olaszrizling 2003
Hagyományos fahordós technológiával készült, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illata rezedát idézi, friss keserűmandula zamatú, kerek savösszetételű.
Fagyasztását 12 °C-on ajánlják.

Zamárdi Olaszrizling "barrique" technology 2003
Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készűlt, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illatában vadrezeda, zamatában keserű mandula és vanilia.
Fogyasztását 12 °C hőmérsékleten ajánlják.

Zamárdi Chardonnaym"barrique" technology 2004
Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készűlt, testes, száraz minőségi fehérbor.
Illata fajtára jellemző, zamatában diszkréten vaniliás.
Fogyasztását 12 °C hőmérsékleten ajánlják.

Kékfrankos Rosé 2005
Könnyű, száraz, minőségi rosé bor.
Illata és íze friss málnát, epret idéz.
Fogyasztását 11 °C hőmér-sékleten ajánljuk.

Pinot Noir Siller 2005
Könnyű, száraz, minőségi sillerbor.
Illata és íze a friss erdei gyümölcsöket idézi.
Fogyasztását 16 °C hőmérsékleten ajánljuk.

Kékfrankos 2004
Könnyű, száraz, minőségi vörösbor.
Illata és íze a friss meggyet idézi.
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.

Cabernet Sauvignon 2004
Tölgyfahordós technologiával készült, testes, száraz minőségi vörösbor.
Illatában és zamatában érett erdei gyümölcsök. .
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.

Cabernet Sauvignon "barrique" technology 2004
Új tölgyfahordós „barrique technologiával" készült, testes, száraz minőségi vörösbor.
Illatában és zamatában érett erdei gyümölcsök.
Fogyasztását 18 °C hőmérsékleten ajánljuk.


A szócikkhez társított címkék:
borászat , borászok , Dél-Balatoni Borvidék

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Szőke Mátyás & Zoltán Pincészet – Mátrai Borvidék
Szőke Mátyás a Mátrai borvidék egyik meghatározó képviselője, aki 2017-ben átvehette az „Év Bortermelője Magyarországon 2017” ...
2018-01-15 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Festőbor
A festőbor olyan vörösbor, amelyet - magas színanyag tartalma miatt - más borok megfestésére is alkalmaznak. Ilyen festőbor például a turán, a ...
2017-06-29 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Mészáros Pál Borház és Pince
Mészáros Pál többgenerációs borász a Szekszárdi Borvidéken. 2016-ban az Év Bortermelőjének választották a Magyar Bor ...
2017-05-29 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Balatonboglári Borvidék
A borvidék 3125 ha termőterülettel a Balaton déli partjától Somogy megye északi domboldaláig terjed. Kiegyenlített klímája, illetve a Balaton ...
2017-05-29 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»»
Bársonyos bor
Bársonyos bornak nevezzük az olyan harmonikus vörösbort, amelyben a cserzőanyag- és a savtartalom összhangban van. ...
2017-05-26 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Koch Borászat és Panzió - Hajós-Bajai Borvidék
A Koch borászat tíz generáción keresztül készít borokat a Hajós-Bajai borvidéken Borota határában, de szőlőültetvényeik ...
2017-05-25 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Fekete Borpince
A pincéről: A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A ...
2012-03-30 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Vida Péter Borászat
Vida Péter borászata 10 hektár szőlőterületből áll a Szekszárdi-Borvidéken. A Pince és a feldolgozó is a Baktában található. ...
2010-11-12 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Légli Szőlő és Bortermelő Gazdaság
A Légli szőlő és családi birtok 33 hektár területen gazdálkodik. Szőlőik Balatonboglár Borvidéken a Somogyi-dombság Balaton közeli lejtőin ...
2010-11-11 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Gál Szőlőbirtok és Pincészet
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu dűlőiben, mintegy 95 hektár saját ...
2010-11-11 | témakör: Borászat | további részletek »»»







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.