A Dom Perignon pezsgő a világ talán egyik legelismertebb és legelőkelőbb itala. Kiváló minőségű, nagy hagyományokkal rendelkező nedű. Nevét a pezsgő atyjáról, Dom Perignon szerzetesről kapta.
Hagyományos Champagne-i eljárással készített ital.
Kézzel szedik a harmincezer hektáron termő szőlőt, elkerülvén a spontán préselődést, kis űrtartalmű dobozokba. A dobozok alján elfolyó nyílás van, ha mégis összenyomódna a gyümölcs és levet eresztene.
A magas minőségű pezsgő, mint a Dom Perignon, akár nyolc éven keresztül is pihen a champagne-i pincékben.
Ezután a cuvée-hez élesztőkultúrát és cukrot adnak, majd a pezsgős palackba kerülnek. Innen számítjuk a második erjedést. A palack légmentes lezárása miatt a széndioxid nem tud távozni, így boborékok képződnek.
Szponzorált linkek: