Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Dom Perignon pezsgő a világ talán egyik legelismertebb és legelőkelőbb itala. Kiváló minőségű, nagy hagyományokkal rendelkező nedű. Nevét a pezsgő atyjáról, Dom Perignon szerzetesről kapta.

 

Hagyományos Champagne-i eljárással készített ital.

Kézzel szedik a harmincezer hektáron termő szőlőt, elkerülvén a spontán préselődést, kis űrtartalmű dobozokba. A dobozok alján elfolyó nyílás van, ha mégis összenyomódna a gyümölcs és levet eresztene.

 

A magas minőségű pezsgő, mint a Dom Perignon, akár nyolc éven keresztül is pihen a champagne-i pincékben.

Ezután a cuvée-hez élesztőkultúrát és cukrot adnak, majd a pezsgős palackba kerülnek. Innen számítjuk a második erjedést. A palack légmentes lezárása miatt a széndioxid nem tud távozni, így boborékok képződnek.
 


A szócikkhez társított címkék:
pezsgő , pezsgőkészítés

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Crémant
A crémant megjelenés egy pezsgősüvegen a csökkentett habzású italra utal, mely az alapbor ízét megfelelően ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Sec
A sec ízelnevezés arra a pezsgőre utal, amiben a cukortartalom 33-50 g/l között van. További elnevezések: trocken, secco, asciutto, medium dry, semi seco, meio seco ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Extra Dry
Extra Dry az a pezsgő, amiben a cukortartalom 12-20 g/l között van. Többféle elnevezése van: extra trocken,extra ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Pezsgő készítés 4 féle módszere
A pezsgő készítésnek 4 féle módszerét ismerjük. 1. Méthod traditionelle: 0,75 l palackos erjesztés 2. Magnum palackos – klasszikus ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Miért koccintunk szilveszterkor pezsgővel?
Kezdetekben a pezsgő csak az elit osztály számára volt hozzáférhető. Mivel szilveszterkor csak gazdagságot hozó italt szabad fogyasztani, ezért pezsgőt ...
2012-01-31 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Doux
A "Doux" szó jelentése egy pezsgősüvegen: édes. Ezeknél a pezsgőknél a cukortartalom meghaladja az 50 g/liter ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Demi Sec
A "Demi Sec" elnevezés a félszáraz pezsgőre utal. Itt a pezsgő cukortartalma 33-50 g/liter között ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Brut
A "brut" jelentése a pezsgősüvegen: különlegesen száraz, azaz a pezsgő cukortartalma 6-15g/liter között ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Bólé
A bólé, bor, esetleg más alkoholtartalmú ital, valamint gyümölcs hozzáadásával készült, szódavízzel, vagy pezsgővel kevert ...
2009-09-30 | témakör: Egyéb | további részletek »»»
Walton Pezsgőgyár Kft. - Kunsági Borvidék
A Walton Pezsgőgyár Kft. a Kunsági Borvidéken fekszik. Elegáns, parafadugóval záródó pezsgőket gyártanak és forgalmaznak, melyek kedvelt ...
2009-09-25 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»


SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa