A cukorfokkal a [szőlő]? cukortartalmának a mérését végzik, ami a minőségre utal. Minél magasabba cukorfok, annál jobb minőségű a bor. A cukorfokot általában a napsütéses órák száma határozza meg.
Néhány bor cukorfoktartalma % m/m-ben:
FEHÉRBORSZŐLŐ FAJTÁK:
BIANCA: 18-21 % m/m.
CHARDONNAY: 16-22 % m/m
CSERSZEGI FŰSZERES: 19-20 % m/m
PINOT BLANC: 16-20 % m/m.
EZERJÓ: 18 % m/m
FURMINT: 19 % m/m
HÁRSLEVELŰ: 19 % m/m
IZSÁKI: 15 % m/m
KUNLEÁNY: 17-19 % m/m
OLASZRIZLING: 19 % m/m
OTTONEL MUSKOTÁLY: 16-24 % m/m
RAJNAI RIZLING?: 16-18 % m/m
RIZLINGSZILVÁNI: 16-19 % m/m
SZÜRKEBARÁT: 18-24 % m/m
TRAMINI: 19 % m/m
ZALAGYÖNGYE: 18-20 % m/m
ZÖLD VELTELINI: 18 % m/m
VÖRÖSBORSZŐLŐ-FAJTÁK
CABERNET FRANC: 18-20 % m/m
KADARKA: 17 % m/m
KÁRMIN: 15-16 % m/m
KÉKOPORTÓ: 18 % m/m
KÉKFRANKOS: 18 % m/m
Szponzorált linkek: