Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Cukorfok
Verzió: 1  
Változtatta: dzsim
Változtatás dátuma: 2009-10-28 17:48:57
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A cukorfokkal a [szőlő] cukortartalmának a mérését végzik, ami a minőségre utal. Minél magasabba cukorfok, annál jobb minőségű a bor. A cukorfokot általában a napsütéses órák száma határozza meg.

Néhány bor cukorfoktartalma % m/m-ben:

FEHÉRBORSZŐLŐ FAJTÁK:


BIANCA: 18-21 % m/m.
CHARDONNAY: 16-22 % m/m
CSERSZEGI FŰSZERES: 19-20 % m/m
PINOT BLANC: 16-20 % m/m.
EZERJÓ: 18 % m/m
FURMINT: 19 % m/m
HÁRSLEVELŰ: 19 % m/m
IZSÁKI: 15 % m/m
KUNLEÁNY: 17-19 % m/m
OLASZRIZLING: 19 %  m/m
OTTONEL MUSKOTÁLY: 16-24 % m/m
RAJNAI RIZLING?: 16-18 % m/m
RIZLINGSZILVÁNI: 16-19 % m/m
SZÜRKEBARÁT: 18-24 % m/m
TRAMINI: 19 % m/m
ZALAGYÖNGYE: 18-20 % m/m
ZÖLD VELTELINI: 18 % m/m

VÖRÖSBORSZŐLŐ-FAJTÁK

CABERNET FRANC: 18-20 % m/m
KADARKA: 17 % m/m
KÁRMIN: 15-16 % m/m
KÉKOPORTÓ: 18 % m/m
KÉKFRANKOS: 18 % m/m









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.