A Magister pincészet az Egri Borvidék részét képezi, Egerben található.
Kiváló borokat kóstolhat az ide látogató borkedvelő.
Borkóstolás:
Top selection:
2800 Ft-ért 2 fehér, 1 rosé, 2 vörös bor kóstolható.
Ez magában foglalja a következőket:
- minimum két díjnyertes bor
- ásványvíz, pogácsa, sajt
- szakszerű borbemutatás
- pincekörnyezet a Szépasszonyvölgyben, EU-konform higiéné
A pincészet borai:
Vörösborok:
Magister Cuvee 200
Magister QUINTARIUS 2002
Magister QUINTARIUS 2003
Magister VÖRÖS 2003
Fehérborok:
Magister Matrona 2002
Chardonnay szőlőből készült. Különlegessége, hogy késői szüretelésű és a must 24 cukorfokos volt. Ezért egy nagyon különleges félédes bor készült belőle, 25g visszamaradt cukor van benne. Ritkán készíthető ilyen. Préselés nélkül, reduktív módon oxigéntől elzárva készült. Pincehőmérsékleten fogyasztható, kitűnő desszertbor.
Magister Sauvignon Blanc 2004
Magister Chardonnay 2002
Kínálatunk zászlós fehérbora a Chardonnay! Acélos, olivazöldbe hajló szalmasárga színű, alkoholban gazdag, testes és elegáns bor. Az illata jellegzetes, de az íz! AZ az íz! A borocska 11 C -on kóstolva a fűszeres füst, a mogyoró és a vaj harmóniáját adja. És amikor már lecsurrant a torkodon, marad utána egy tiszta gyümölcsös zamat. Farkasalmára emlékeztető, amit enyhén díszít egy a mézesen érett sárgadinnyét megidéző íz. Az első találkozás újabb próbákra ösztönöz! A magisterek jó bort magistráltak s méltán szerzett elismerést a borversenyeken.
Rosé:
Magister Rosé 2006
Készítésénél a darálás után a kinyert léminőség a legfontosabb tényező. 2-3 órányi héjon való áztatás után kapjuk ezt a hagyma héjához hasonlító színt. Jéghidegen a legajánlatosabb fogyasztani, 6-7 C fok körül. Fő értéke a picike visszamaradt gáz, ezért érezni enyhe bizsergést a nyelven. Kékfrankos szőlőből készült.
Szponzorált linkek: