A Destillata egy párlatverseny, amelyet minden évben Ausztriában rendeznek meg.
Ez egy világverseny, ahol a különböző pálinkákat, gyümölcs alapú italokat versenyeztetnek meg. Főleg osztrák, német, svájci, skandináv snapszfőzdék, az olasz grappafőzdék, a magyar pálinkászok és lengyel, cseh, szlovák, román italokat neveznek a rendezvényre.
A párlatokat először 10, egyenként 3 tagú zsűri kóstolja és szelektálja a 3 tagú fő zsűrinek. Vegyi elemzéseket is végeznek a versenyen. A fő verseny, a Destillata Classic, ahol csak hozzáadott cukor nélkül készült párlatok indulhatnak. Ezzel ellentétben a Destillata Special-on az édesített minőségi italok is részt vehetnek.
Bronz, ezüst, és aranyérmeket kaphatnak a párlatok. A legkiemelkedőbb kapja meg az „Év párlata” díjat. A legtöbb díjat bezsebelt főzde lesz az „Év főzdéje”, a második ezüstérmet, a harmadik bronzot kap. Van „Év felfedezettje” díj, illetve Németország, Olaszország és Magyarország nemzeti bajnokot is avat.
Szponzorált linkek: