Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A pezsgő szőlőfajtái

 

 

A pezsgőgyártás folyamata a szőlővel kezdődik. A champagne-i pezsgő készítéséhez a szabályozások szerint három szőlőfajta engedélyezett.

Pinot Noir (38%): kék szőlő, mustja fehér színű. Fő termőterületei a Montagne de Reims és a Côte des Bars. A champagne vörös gyümölcsös aromáját, erejét és testességét biztosítja.

Pinot Meunier (34%): kék szőlő, mustja fehér színű. Fő termőterülete a Vallée de la Marne. Könnyen alkalmazkodó fajta. Különleges zamata a champagne kellemes illatát és teltségét biztosítja.

Chardonnay (28%): világszerte az egyik legkedveltebb fehér szőlőfajta. Fő termőterülete a Côte des Blancs. Csábítóan könnyed aromája, virágillata és ásványi felhangja a champagne pezsgőnek eleganciát, üdeséget kölcsönöz.


(forrás: http://www.pezsgobolt.hu/francia-pezsgokrol/champagne-szolofajtak.html )

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Jégdugó
A pezsgő készítése során, a palackban történő erjesztést követően elhalt élesztő keletkezik, amelyet a pezsgőspalack nyakába ráznak. ...
2018-07-05 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Crémant
A crémant megjelenés egy pezsgősüvegen a csökkentett habzású italra utal, mely az alapbor ízét megfelelően ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Sec
A sec ízelnevezés arra a pezsgőre utal, amiben a cukortartalom 33-50 g/l között van. További elnevezések: trocken, secco, asciutto, medium dry, semi seco, meio seco ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Extra Dry
Extra Dry az a pezsgő, amiben a cukortartalom 12-20 g/l között van. Többféle elnevezése van: extra trocken,extra ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Pezsgő készítés 4 féle módszere
A pezsgő készítésnek 4 féle módszerét ismerjük. 1. Méthod traditionelle: 0,75 l palackos erjesztés 2. Magnum palackos – klasszikus ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Miért koccintunk szilveszterkor pezsgővel?
Kezdetekben a pezsgő csak az elit osztály számára volt hozzáférhető. Mivel szilveszterkor csak gazdagságot hozó italt szabad fogyasztani, ezért pezsgőt ...
2012-01-31 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Extra Brut
Az "Extra Brut" jelentése a peszgőknél: abszolút száraz. Ilyen esetben a peszgő szinte alig tartalmaz ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Doux
A "Doux" szó jelentése egy pezsgősüvegen: édes. Ezeknél a pezsgőknél a cukortartalom meghaladja az 50 g/liter ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Demi Sec
A "Demi Sec" elnevezés a félszáraz pezsgőre utal. Itt a pezsgő cukortartalma 33-50 g/liter között ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Brut
A "brut" jelentése a pezsgősüvegen: különlegesen száraz, azaz a pezsgő cukortartalma 6-15g/liter között ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.