A pezsgő szőlőfajtái
A pezsgőgyártás folyamata a szőlővel kezdődik. A champagne-i pezsgő készítéséhez a szabályozások szerint három szőlőfajta engedélyezett.
Pinot Noir (38%): kék szőlő, mustja fehér színű. Fő termőterületei a Montagne de Reims és a Côte des Bars. A champagne vörös gyümölcsös aromáját, erejét és testességét biztosítja.
Pinot Meunier (34%): kék szőlő, mustja fehér színű. Fő termőterülete a Vallée de la Marne. Könnyen alkalmazkodó fajta. Különleges zamata a champagne kellemes illatát és teltségét biztosítja.
Chardonnay (28%): világszerte az egyik legkedveltebb fehér szőlőfajta. Fő termőterülete a Côte des Blancs. Csábítóan könnyed aromája, virágillata és ásványi felhangja a champagne pezsgőnek eleganciát, üdeséget kölcsönöz.
(forrás: http://www.pezsgobolt.hu/francia-pezsgokrol/champagne-szolofajtak.html )
Szponzorált linkek: