Már 538 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A pezsgő szőlőfajtái

 

 

A pezsgőgyártás folyamata a szőlővel kezdődik. A champagne-i pezsgő készítéséhez a szabályozások szerint három szőlőfajta engedélyezett.

Pinot Noir (38%): kék szőlő, mustja fehér színű. Fő termőterületei a Montagne de Reims és a Côte des Bars. A champagne vörös gyümölcsös aromáját, erejét és testességét biztosítja.

Pinot Meunier (34%): kék szőlő, mustja fehér színű. Fő termőterülete a Vallée de la Marne. Könnyen alkalmazkodó fajta. Különleges zamata a champagne kellemes illatát és teltségét biztosítja.

Chardonnay (28%): világszerte az egyik legkedveltebb fehér szőlőfajta. Fő termőterülete a Côte des Blancs. Csábítóan könnyed aromája, virágillata és ásványi felhangja a champagne pezsgőnek eleganciát, üdeséget kölcsönöz.


(forrás: http://www.pezsgobolt.hu/francia-pezsgokrol/champagne-szolofajtak.html )

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Crémant
A crémant megjelenés egy pezsgősüvegen a csökkentett habzású italra utal, mely az alapbor ízét megfelelően ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Sec
A sec ízelnevezés arra a pezsgőre utal, amiben a cukortartalom 33-50 g/l között van. További elnevezések: trocken, secco, asciutto, medium dry, semi seco, meio seco ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Extra Dry
Extra Dry az a pezsgő, amiben a cukortartalom 12-20 g/l között van. Többféle elnevezése van: extra trocken,extra ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Pezsgő készítés 4 féle módszere
A pezsgő készítésnek 4 féle módszerét ismerjük. 1. Méthod traditionelle: 0,75 l palackos erjesztés 2. Magnum palackos – klasszikus ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Miért koccintunk szilveszterkor pezsgővel?
Kezdetekben a pezsgő csak az elit osztály számára volt hozzáférhető. Mivel szilveszterkor csak gazdagságot hozó italt szabad fogyasztani, ezért pezsgőt ...
2012-01-31 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Extra Brut
Az "Extra Brut" jelentése a peszgőknél: abszolút száraz. Ilyen esetben a peszgő szinte alig tartalmaz ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Doux
A "Doux" szó jelentése egy pezsgősüvegen: édes. Ezeknél a pezsgőknél a cukortartalom meghaladja az 50 g/liter ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Demi Sec
A "Demi Sec" elnevezés a félszáraz pezsgőre utal. Itt a pezsgő cukortartalma 33-50 g/liter között ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Brut
A "brut" jelentése a pezsgősüvegen: különlegesen száraz, azaz a pezsgő cukortartalma 6-15g/liter között ...
2012-01-30 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Dom Perignon
A Dom Perignon pezsgő a világ talán egyik legelismertebb és legelőkelőbb itala. Kiváló minőségű, nagy hagyományokkal rendelkező nedű. Nevét a ...
2009-10-05 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»







Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online