Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Cabernet Franc
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-06-13 09:14:23
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A [Cabernet Sauvignon] mellett a legismertebb kékszőlő fajta a világon. Franciaországból, a bordeaux-i borvidékről származik, de mára már az egész világon elterjedt fajta. Már a tizenhetedik század elején jól ismerték és igen kedvelt fajtának számított. Középérésű, akár már Október elején szüretelhető, viszont magas fagy- és rothadástűrő képessége miatt, a szüretelés egy-két héttel elhalasztható, így akár 20-21 cukorfokkal is betakarítható. Termőképessége közepes.


A [Cabernet Sauvignon] mellett a legismertebb kékszőlő fajta a világon. Franciaországból, a [bordeaux-i borvidék]ről származik, de mára már az egész világon elterjedt fajta. Már a tizenhetedik század elején jól ismerték és igen kedvelt fajtának számított. Középérésű, akár már Október elején szüretelhető, viszont magas fagy- és rothadástűrő képessége miatt, a szüretelés egy-két héttel elhalasztható, így akár 20-21 cukorfokkal is betakarítható. Termőképessége közepes.


Fürtjei és bogyói kicsik, de a fürtök tömöttek, bogyóhéja vastag, levele szabályos ötkarélyú, kissé megnyúlt, a levélerek töve illetve a nyél környéke pirosas színeződésű.

Kiváló minőségű bor készíthető belőle, színe mélyvörös, íze nagyon markáns, extraktdús, kellemesen fanyar, finom zamattal.


Kiváló minőségű bor készíthető belőle, színe mélyvörös, íze nagyon markáns, extraktdús, kellemesen fanyar, finom zamattal.


Hazánkban [Villányi Borvidék] és a [Szekszárdi Borvidék] egyaránt kitűnő termőterületei.


 


SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.