Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Alapbor
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-05-14 17:49:40
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az alapbor olyan készítmény, amelyet elsősorban valamilyen más borszármazék előállításának alapjául hoznak létre. Ilyenkor a később előállítani kívánt italnak (pl. pezsgő, sherry) megfelelő tulajdonságok elérése a cél. Az alapbor önállóan nem létező fogalom, mindig valamilyen köztes állapotot jelöl a szőlő és a „nem bor” kategóriába tartozó ital között. Gyakran az alapbor több bor házasításából jön létre, de ilyenkor is mindig a végső cél, az alapborból előállított ital lehető legjobb minőségének elérése az oka a borok házasításának.


Az alapbor olyan készítmény, amelyet elsősorban valamilyen más borszármazék előállításának alapjául hoznak létre. Ilyenkor a később előállítani kívánt italnak (pl. [pezsgő], [sherry]) megfelelő tulajdonságok elérése a cél. Az alapbor önállóan nem létező fogalom, mindig valamilyen köztes állapotot jelöl a szőlő és a „nem bor” kategóriába tartozó ital között. Gyakran az alapbor több bor házasításából jön létre, de ilyenkor is mindig a végső cél, az alapborból előállított ital lehető legjobb minőségének elérése az oka a borok házasításának.

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.