Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Zúzó-bogyózó
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-01-29 11:51:12
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Zúzó-bogyózó


A [szőlő] feldolgozásánál a szőlőszemeket el kell választani a [kacs]tól. Erre a feladatra használjuk a zúzó-bogyózót, másik nevén a darálót.
Az eszköz kialakítása igen sok féle lehet, de a mai modern daráló gépek már rozsdamentes acélból készülnek, és a ledarált szőlő egyenesen egy szállítószivattyú segítségével a [prés]be jut.


A régebbi gépeket még nagyméretű kádakra helyezték fel, a gép felső részén beöntötték a szőlőt, alul kiesetek a kádba a ledarált szemek, és ettől elválasztva elől pedig kiestek kacsok. Ebben az esetben korábban kézzel és vödrökkel, manapság már inkább szivattyúkkal juttatták egy a kádból a présbe a szőlőt.
 

 








SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa