Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Zöld Szüret
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-10-05 11:42:28
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

2009. október 3-án került megrendezésre, immáron második alkalommal, a Zöld Szüret elnevezésű rendezvénysorozat, amelyet Újbuda önkormányzata szervez.

Az Önkormányzat célja, hogy felhívja a figyelmet a környzetvédelem és a környezettudatos életvitel fontosságára. A rendezvény keretében Budapesten először rendezték meg a "Bio Borrok Ünnepét" és a "Bio Étkek Sokadalma" elnevezésű eseményt is.

A látogatók tavaly (2008-ban) a szőlőpréselés, a biomust és a bio ételek kóstolása mellet megismerkedhettek a környezettudatos élet filozófiájával, valamint szembesíthették is a megszerzett tudást saját életmódjukkal. A rendezvény során aláírásra került a "Zöld nyilatkozat" is, mely a környezettudatos életmódra kívánja felhívni a figyelmet, arra, hogy a természetes italok és ételek ízletesebbek és természetesen egészségesebbekek a hagyományosnál. A dokumentumot Molnár Gyula, Újbuda polgármestere és Fodor Vince alpolgármester szignózták.

Hasonló hangulatban, és széles programválasztékkal zajlott a 2009-es rendezvény is a XI. kerületben az Edömér utca teljes szakaszán, a Flamenco Szálloda előtti utcafronton.

A helyszínen az érdeklődők megismerkedhettek a különböző művészeti ágakkal, valamint  a népművészeti kézműves tárgyakból összeállított érdekességekkel. A zsűrizett, természetes anyagból készült kézműves tárgyak vásáráról haza is lehetett vinni a megtetszett díszeket.   

A gasztronómia is jelen volt, a szó legszorosabb, hagyományos értelmében, ugyanis kizárólag hagyományos, természetes alapanyagokból készített ételeket kóstolhattak az ínyencek. Az étlapon szerepelt a cserepes babgulyás és a kemencés kenyérlepény is.

A helyszín dekorációját a természetesség és a természetvédelem jegyében alakították ki a szervezők. A fák törzsére háncsból és fakéregből, iparművészek által készített maszkok kerültek. Az így megszemélyesített fák az ágaikon feliratokkal hívták fel a figyelmet a növények  elhelyezésre, mint megszemélyesített fák, az águkon feliratokkal, melyek az oxigéntermelés és szén-dioxid elnyelésében játszott fontos szerepére.


A rendezvényen résztvevő bioborházak:

-    Dobosi Pincészet – Szentantalfa
-    Anna Borház – Érsekhalma
-    Biovitis Kft – Kisapáti
-    Conrads Borászat – Balatonboglár
-    Korom Családi Pincészet – Kesztölc
-    Weinger Borászat – Balf
-    Pfneiszl Pince –Sopron
-    Hárs Pince – Szajk


Kapcsolódó szócikk: [Biobor]









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.