Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Rámpás bor
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2021-02-03 12:58:20
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A rámpás bort másnéven [majomtej]nek nevezik. A bor már kierjedt, kiforrt, de még nem tisztult le teljesen. [Újbor].


A rámpás bort másnéven [majomtej]nek nevezik. A bor már kierjedt, kiforrt, de még nem tisztult le teljesen. [Újbor].


Ma már kevés helyen állítanak elő rámpás bort. Jellemzően Erdélyben, Baranyában, Tolna megyében, a Duna-Tisza közén és Észak Magyarországon egyes területein.


Eme egyszerű bornak az eredete balkáni, illetve német forrásokra vezethető vissza, de már a római korban is művelték ezt az eljárást.


Házi borként asszonyok is fogyasztották ezt a hordóból leengedett és többszőr utántöltött bort.


 


 









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.