Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Présmust
Verzió: 2  
Változtatta: dzsim
Változtatás dátuma: 2009-08-11 09:34:37
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A présmust a [törköly] [sajtolás]ánál létrejövő mustfrakció.


A présmust a [törköly] [sajtolás]ánál létrejövő mustfrakció.


 

A sajtolás az egyik legfontosabb

[bor]ászati eljárás.

 

A sajtológépnek erősnek kell lennie és nagy nyomás kifejtésére alkalmasnak, valamint egyenletes hatásúnak.

 

A préskosárban a törkölyt egyenletesen elosztva préselik és ezt megismétlik mindaddig amíg a mustfolyás meg nem szűnik.

Az utoljára kifolyó must a présmust, ami általában kevesebb cukrot és több savat tartalmaz, mint a [színmust].

  

 









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.