Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Pezsgő
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-08-11 09:36:55
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Pezsgő

 

 

A pezsgő a  bor egy fajtája. Úgy keletkezik, hogy a bor második érése már a palackban történik. Az alapborokat élesztővel és cukorral vegyítik, emiatt válik szénsavassá. A pezsgő szinte véletlen jött létre a Franciaországi Champagne tartományban, ahol akkor a szénsavas bor még selejtnek számított. A hűvösebb időjárás miatt a bor erjedése csak a következő évben zárult le. Az első pezsgőt Pierre Perignon készítette.

 

Kapcsolódó cikkek:

[Pezsgő készítése]

[Pezsgő szőlőfajtái]

[Pezsgő-alapbor]


[Pezsgő-alapbor]





SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa