Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Paprikapálinka
Verzió: 1  
Változtatta: dzsim
Változtatás dátuma: 2012-01-25 09:32:30
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A paprikapálinkát főleg Röszkén és Szentmihályon készítik fűszerpaprikából. Nagy paprikatermelő vidékeink pálinkája.


Paprikapálinka recept hozzávalói:
-    5 dl [pálinka] (lehet törköly, vegyes, szilva)
-    2-3 darab erős macskapöcse paprika


Elkészítés:
Vágjuk ki a paprika csumáit anélkül, hogy a magház megsérüljön, majd vágjuk be a paprika hegyét, hogy a pálinka be tudjon folyni a belsejébe.
A paprikát és a pálinkát egy üvegbe helyezzük és lezárjuk. 3-4 naponta megforgatjuk az üveget.
2-3 hét alatt a színe sárga lesz. Amennyiben szükséges, a magokat leszűrjük. 
 









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.