Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Oxidáció
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-08-11 09:35:14
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Oxidáció



Oxidáció


Azokat a folyamatokat ahol az atomok, molekulák, vagy ionok elektront adnak le oxidációnak nevezzük. Oxidáció csak akkor történhet ha a másik anyag viszont elektronokat vesz fel. Az oxidáció általában energiafelszabadulással jár, így pl. ha szenet égetünk, akkor hőenergia szabadul fel.

Az oxidációnak a borászatban is fontos szerepe van. Túl sokat levegőzik egy bor, akkor színe és íze negatív irányban megváltozik. Ezt oxidált bornak nevezzük.

 









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.