Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Nedves cukrozás
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-08-11 09:32:49
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A nedves cukrozás, más néven Galloz egy egyszerű borászati eljárás. A [must]hoz, cukrot és vizet adnak, ami csökkenti a savkoncentrációt, emelkedik a must cukortartalma, ezáltal megfelelő lesz az összetétele. A cukortartalom 18%, 20%, 24%-ra emelkedik.


A nedves cukrozás, más néven Galloz egy egyszerű borászati eljárás. A [must]hoz, cukrot és vizet adnak, ami csökkenti a savkoncentrációt, emelkedik a must cukortartalma, ezáltal megfelelő lesz az összetétele. A cukortartalom 18%, 20%, 24%-ra emelkedik.


 

A [cukor] helyett [alkohol] is használható, olyan mértékben hogy a [bor] alkoholtartalma ezután 9-12% lesgyen.

 

Ez a borjavítási eljárás befolyásolja a bor minőségét és képes arra, hogy a különböző évjáratú borok hasonlóak legyenek.

 

1860 körül Trierben alkalmazta először ezt az eljárást egy német [borász] L. Gall, akiről elnevezték a folyamatot.

 

 

 

 









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.