Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Máslás
Verzió: 5  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2012-12-18 16:32:30
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Máslás


A máslás egy olyan tokaji borfajta, amely úgy készül, hogy az [aszú]bor, vagy más, kíváló minőségű bor [törköly]ére [must]ot öntünk, és jól összekeverjük. Az aszúbor törkölyét nem lehet rendesen kipréselni, és marad benne 20-30% must, amit ha a hígabb, [erjedés]ben lévő musttal elkerverünk, akkor egy sokkal jobb minőségű, nagyobb mennyiségű musot kapun. A máslás készítésekor arra kell odafigyelni, hogy a törköly friss legyen, mivel hamar ecetesedésbe kezd, és megrontja a mustot.


A máslás egy olyan tokaji borfajta, amely úgy készül, hogy az [aszú]bor, vagy más, kíváló minőségű bor [törköly]ére [must]ot öntünk, és jól összekeverjük. Az aszúbor törkölyét nem lehet rendesen kipréselni, és marad benne 20-30% must, amit ha a hígabb, [erjedés]ben lévő musttal elkerverünk, akkor egy sokkal jobb minőségű, nagyobb mennyiségű musot kapunk. A máslás készítésekor arra kell odafigyelni, hogy a törköly friss legyen, mivel hamar ecetesedésbe kezd, és megrontja a mustot.


 

A máslást sok helyen [fordítás]nak is nevezik, és akkor a máslást annak nevezik, mikor az aszú [seprő]jére bort áztatatnak, és a seprőből kiázott anyagok jelentősen feljavítják a bort.

 

A máslás minőségre a [szamorodni] és az egy[puttony]os aszú közé sorolandó.









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.