Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Fűszerezett bor
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-07 10:02:48
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Fűszerezett borok (Vermutbor)


A fűszerezett borok olyan [likőrbor]ok, melyek keveréssel készülnek, mesterségesen megnövelik bennük a cukor- és alkoholtartalmat. Míg a fűszerezett borok tartalmazhatnak vízben oldott répacukrot, finomszeszt és mesterséges aromákat, addig a többi [likőrbor], mint az [ürmös bor] és a [csemegebor], nem tartalmazhatja ezeket az összetevőket. Fontos követelmény a fűszerezett borokkal szemben a jellegüknek megfelelő szín, tiszta, harmonikus megjelenés és íz.


[Likőrbor]t  szinte mindegyik bortermelő országban készítenek, de legnagyobb hagyománya Olaszországban van, ahol 1786 óta folyik a vermutgyártás.


Legismertebb típusai:
- rosso
- bianco
- extra dry
- amaro, bitter




SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa