Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Essencia
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2012-03-26 14:15:03
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az Essencia régóta ismert tokaji borkülönlegesség. Ezt az elismert bort különleges eljárással állítják elő a töppedt, aszúsodott aszú szőlőszemekből.

Az eljárás lényege, hogy a szemeket egyesével, kézzel válogatva szedik le és nagy, aszús tartályokban tárolják a szüret végéig. Az aszúszemek a saját súlyuk miatt szinte magukat préselik. Mézes sűrűségű nektár gyűlik össze a tartályokba emiatt. Kis méretű fahordókban és üvegballonban érlelik hosszú évekig.


Jellemzője:
Aromákban, cukorban, ásványi anyagokban gazdag.
 




SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa