Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Érlelt Pálinka
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-07-09 12:00:50
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Érlelt pálinka úgy készül, hogy legalább 6 hónapig 1000 literesnél kisebb, vagy 12 hónapig 1000 literesnél nagyobb [fahordó]ban érlelik.

Fontos szerepe van a fahordónak az érlelésben, hiszen katalizálja az aromaanyagokat, míg a fából színanyagok és további aromaanyagok oldódnak ki.

 

Ó pálinkának nevezik a legalább egy évig érlelt törköly- és gyümölcspálinkákat.
 




SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa