Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Cserzőanyag
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-05-14 16:18:40
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Vízben oldódó, összehúzó hatást elérő anyagok összefoglaló neve. A cserzőanyag tartalom felelős a bor fanyarságáért, a vörösbor jellegzetes, harmonikusan fanyar bársonyosságáért. A magas cserzőanyag-taralmú borokat húzós bornak is szokás nevezni. A cserzőanyagok fő fajtája a tannin. Túl sok mennyiségben való jelenléte esetén a bort keserűvé teszi. Cserzőanyag-tartalomra tekintettel a bor lehet fanyar (magas cserzőanyag-tartalom) és bársonyos (alacsony cserzőanyag-tartalom).




SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa