Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Csersav
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-05-14 16:20:17
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A csersav főleg a vörösborokban található meg, a kékszőlő héjon áztatása miatt. A csersav a szőlő fürtjéből, a szőlőszem magjából és héjából és a boroshordó faanyagából származik. A csersav felel a fanyarságért. Más néven tannin-nak vagy cserzőanyagnak is nevezik. A vörösborokat magas csersav tartalmuk miatt ajánlják zsíros, nehéz húsokhoz, vadételekhez. A csersav-tartalom alapján szokás a borokat jellemezni, a bársonyos, elegáns és fanyar jelzőkkel. A bor csersav-tartalma a felelős a kóstoláskor érzett száj-összehúzó hatásért.









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.