Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Csemegebor
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-07 10:02:00
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Csemegebor


A csemegeborok kétféle eljárással készülhetnek: keveréssel és erjesztéssel, hazánkra inkább a keveréses eljárás a jellemző, míg külföldön a [különleges minőségű] csemegeboroknál főleg az erjesztéses módszert használják.
A csemegebor alapanyaga a természetes fehérborok, amelynek cukortartalmát sűrített must, szesztartalmát [borpárlat], színét edig karamellizált must adja. Különleges ízeit érlelés útján éri el, ami legalább 6 hónapig tart. A csemegeborokat különböző borvidékeken más-más eljárással készítik.


Nevezetes külföldi borkülönlegességek:
-    [Portói]
-    [Madeira]
-    [Moscato]
-    [Marsala]
-    [Kagor]
-    [Malaga]
-    [Samos]




SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa