Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Borseprő
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2013-05-14 16:18:34
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Lásd: [seprő]


Népi elnevezése söprő (seprő), de találkozhatunk a boralja, ruskó vagy a bor-fosa kifejezéssel is. A must erjedése után a letisztult bor alatt elhelyezkedő, a szőlőből és mustból származó szennyeződések elnevezése. Általában a must 1/11 részéből lesz seprő. A törkölyön erjesztett bornak értelemszerűen jóval több a borseprője, hiszen ilyenkor több szennyeződés marad az erjesztés folyamatában. Jellemző, hogy a borseprőt is felhasználják, seprőbort vagy seprőpálinkát készítenek belőle. A bortörvény értelmében a borseprő préselése tilos.





SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa