Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Ültetés
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-10-22 10:54:09
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Ültetés


A szőlőültetés lehet újtelepítés vagy egy meglévő vágó részleges felújítása, pótlása.
A tőke életkora elég hosszú, akár 100 év is lehet, minél öregebb egy tőke, annál kevesebbet terem. A szőlősgazdának egy ütemtervet kell arra kidolgoznia, hogy milyen rendszerességgel frissíti ültetvényeit, hogy a lehető legkevesebb legyen a kihasználatlan terület. Általában a tőkéket 35-50 éves korukban cserélik.


Mielőtt a fiatal tőkét elültetnénk, a talajt fel kell szántani. A gyomok ellen műanyagrétegek szoktak húzni a területre, a vadállatok távoltartására pedig műanyagzsákokat használnak. Az első termés az ültetés utáni harmadik évben várható, de az EU-ban ebből a szőlőből még nem lehet minőségi bort készíteni. Minél sűrűbb a telepítés, a tőkének annál több energiát kell a növekedésbe fektetnie, és annál jobb lesz a gyümölcs is.


Mielőtt a fiatal tőkét elültetnénk, a talajt fel kell szántani. A gyomok ellen műanyagréteget szoktak húzni a területre, a vadállatok távoltartására pedig műanyagzsákokat használnak. Az első termés az ültetés utáni harmadik évben várható, de az EU-ban ebből a szőlőből még nem lehet minőségi bort készíteni. Minél sűrűbb a telepítés, a tőkének annál több energiát kell a növekedésbe fektetnie, és annál jobb lesz a gyümölcs is.


 

Kapcsolódó anyagok:
[Borkészítés folyamata]

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.