Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Németh Attila Gábor
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2022-02-18 10:13:36
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Németh Attila Gábor borász vállalkozása Gyöngyöstarján külterületén található, melynek neve Borjúmáj tanya.


Németh Attila Gábor borász vállalkozása Gyöngyöstarján külterületén található, melynek neve Borjúmáj tanya.


1972-ben született, végzettsége szerint agrármérnök és szőlész-borász szakmérnök.



Németh Attila Gábor élete a [bor]. Mióta borokat készít fontos szempont, hogy ne „ipari törmelék” kerüljön a palackba. Boraival próbál rejtett érzelmeket előhívni. Felismerhető, közvetlen italokat ad ki a keze alól. Kedveli a borok sokféleségét.



„Azt szeretem, ha a boraim mellett szép, rejtett érzelmek törnek elő, hangulatok jelennek meg és öröm csillan a szemekben. Ha ekkor barátságok és szerelmek születnek.
Akkor érzem jól magam, ha a boraim csak ezt szolgálják.”


„Azt szeretem, ha a boraim mellett szép, rejtett érzelmek törnek elő, hangulatok jelennek meg és öröm csillan a szemekben. Ha ekkor barátságok és szerelmek születnek.
Akkor érzem jól magam, ha a boraim csak ezt szolgálják.”



Borai fogyasztását baráti körökben, barátokkal, barátnőkkel ajánlja. Véleménye szerint a legjobb ízeket így fedezhetjük fel.



A borászat nincs felkészülve vendégfogadásra, de előzetes egyeztetés esetén borkóstolás lehetséges.
A borválaszték helyben megvásárolható.


Szőlőinél két fontos alapelv dominál:



Szőlőinél két fontos alapelv dominál:


-    nem használnak gyomirtószert, kizárólag gépi és kézi erővel történik a gyomirtás
-    nyitott, szellős dombfal kialakítása a növényvédelem eredményessége és a legjobb termésminőség érdekében


 




Borok:


Oldalolasz 2006, [Olaszrizling], Cserepes dűlő


Borok:

 

Oldalolasz 2006, [Olaszrizling], Cserepes dűlő


Virágok, bodza és érett gyümölcs friss, gazdag illatát rejti magában. Aromája egzotikus, citrusos, papajás és sárgadinnyés elemeket hordoz. Testes, tömör, 30 gramm maradék cukrú fehérbor, friss savakkal. Curry mellé, 10 fokra hűtve kifejezetten ajánlják.

Barnatanya 2006, [Syrah], Barnatanya dűlő

Barnatanya 2006, [Syrah], Barnatanya dűlő

Füstős, csokoládés, földes jegyek jellemzik illatát kiegészülve mély gyümölcsösséggel. Gazdag, vastag, bogyós gyümölcsre emlékeztető, krémes tannintartalommal bíró vörösbor. 16-17 fokosan marhahúsból, barna húsú szárnyasokból készült ételekhez és kemény sajtokhoz ajánlják.

Barnatanya 2007, [Sauvignon blanc], Barnatanya dűlő

Barnatanya 2007, [Sauvignon blanc], Barnatanya dűlő

Komplex illatú, füveknek és zöldes aromáknak nyoma sincs benne. Kissé túlérett gyümölcsök és a tűzhelyen rotyogó zöldfűszeres chutney-k emlékét idézi. Feszes szerkezetű, vibráló savú, 25 gramm maradékcukor tartalmú bor. 11-12 fokra hűtve keleti fűszerekkel illatosított, illetve fehér húsú gyümölcsökkel körített tartalmasabb fogások és érettebb kecskesajtok mellé ajánlják.

Concubina 2006, Vörös


Concubina 2006, Vörös

2006-ban a Kékfrankos és a Cabernet sauvignon házasításából készült. Fűszeres, kissé földes és piros bogyós illatok jellemzik. Közepes testű, gyümölcsös bor, ropogós savakkal és integrálódott cserzőanyag tartalommal. 15-16 fokra hűtve bográcsételek mellé ajánlják.

Concubina 2007, Fehér

Concubina 2007, Fehér

A pince fehér birtokbora, mely négy fajta házasításából állt össze. Elegáns illatában felfedezhető az érett gyümölcs, virág és kevés szalma. Sűrű szövésű, olajos textúrájú bor, ízében a fehér húsú gyümölcsök és a tramini rózsássága osztozik. Alkoholtartalma 14% feletti, maradék cukra elenyésző. 10 fokon tejszínes mártásokkal körített fogásokhoz, illetve brie sajtokhoz ajánlják.

Cserepes 2005, Hárslevelű-[Chardonnay], Cserepes dűlő

Cserepes 2005, Hárslevelű-[Chardonnay], Cserepes dűlő

60%-ban hárslevelű, 40%-ban chardonnay házasítása. Illata összetett, mély gyümölcsösség, a birs, a naspolya, érett körte és az őszibarack jellemzi. Intenzív, érett, aromás és ásványos jegyű bor. Cukortartalma 7,7 gramm. 10-12 fokon, tartalmas húsételek és kemencében sült sólet mellé ajánlják.

Diós 2007, Sárga muskotály, Diós dűlő

Diós 2007, Sárga muskotály, Diós dűlő

Illata muskotályos, szőlővirág némi bodzával. Üvegesen tiszta szerkezetű, áradó aromájú, kissé édes bor. 8-9 fokra hűtve friss érzetű desszertek mellé ajánlják.

Hanna 2006, Sárga muskotály, Cserepes dűlő

Hanna 2006, Sárga muskotály, Cserepes dűlő

Illata mélyebb és melegebb, mint a diósi muskotályoké. Megjelennek benne az érett gyümölcsök, egy ksi mézességgel és teás jegyekkel. Nagy testű, komplex ízű, 200 gramm cukortartalmú bor. 10 fokosan fois gras és nem túlságosan érett kéksajtok mellé ajánlják.

 

 




Az egyes dűlőkben található fajták és területük:



Az egyes dűlőkben található fajták és területük:

 



Cserepes
-    [Chardonnay]: 1,3 ha
-    [Szürkebarát]: 1,3 ha
-    [Tramini]: 1,2 ha
-    [Hárslevelű]:  0,9 ha
-    [Olaszrizling]: 0,7 ha
-    [Sárga muskotály]: 0,5 ha
-    [Cabernet sauvignon]: 0,5 ha

Cserepes
-    [Chardonnay]: 1,3 ha
-    [Szürkebarát]: 1,3 ha
-    [Tramini]: 1,2 ha
-    [Hárslevelű]:  0,9 ha
-    [Olaszrizling]: 0,7 ha
-    [Sárga muskotály]: 0,5 ha
-    [Cabernet sauvignon]: 0,5 ha

-    [Kékfrankos]: 0,4 ha
Veresföld
-    Chardonnay: 1 ha
-    Kékfrankos: 0,5 ha

Veresföld
-    Chardonnay: 1 ha
-    Kékfrankos: 0,5 ha

-    Cabernet sauvignon: 0,3 ha
Rétföld

Rétföld

-    Tramini: 0,3 ha
Diós

Diós

-    Sárga muskotály: 0,4 ha

 



Összesen 6,6 ha 3x1 m térállásban, ernyőműveléssel, 0,5 ha 3x1 m térállásban, alacsony kordon műveléssel és 2,5 ha 2,4x0,8 m térállásban, alacsony kordon műveléssel.

 


Kapcsolat:


N.A.G.
Kézműves Szőlőbirtok és Borászat

Németh Attila Gábor
3036 Gyöngyöstarján, Borjúmáj tanya
Tel/fax: 06 37 372 203
Mobil: 06 20 954 2772
e-mail: info@concubina.hu

 
 


Összesen 6,6 ha 3x1 m térállásban, ernyőműveléssel, 0,5 ha 3x1 m térállásban, alacsony kordon műveléssel és 2,5 ha 2,4x0,8 m térállásban, alacsony kordon műveléssel.










Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.