Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Must
Verzió: 2  
Változtatta: bekassy
Változtatás dátuma: 2009-07-07 10:09:34
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Must


A must nem más, mint általában a gyümölcsféléknek, de főképp a [szőlő]nek a kipréselt leve. A szőlő mustja 10-24% cukrot, 0,4-1,2% savat tartalmaz. Értéke főleg a [cukortartalom]tól függ, mivel az [erjedés] során a cukor fog átalakulni [alkohol]lá, így minél magasabb a [cukorfok]a a mustnak, annál nagyobb lesz az alkoholtartalma a bornak. A must cukorfokát [mustfokoló]val határozzuk meg.


A mustot [kén]nel, [szalicilsav]val és pastörözéssel lehet konzerválni, az utóbbi eljárást akkor alkalmazzuk, ha ivólevet szeretnénk a mustból készíteni, míg az első kettőt pedig akkor, ha a must [erjedés]ének a sebességét szeretnék szabályozni.









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.