Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Magister pincészet - Egri Borvidék
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2022-02-18 10:13:30
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A Magister pincészet az Egri Borvidék részét képezi, Egerben található.
Kiváló borokat kóstolhat az ide látogató borkedvelő.


A Magister pincészet az Egri Borvidék részét képezi, Egerben található.
Kiváló borokat kóstolhat az ide látogató borkedvelő.



Borkóstolás:


Borkóstolás:



Top selection:

Top selection:

2800 Ft-ért 2 fehér, 1 rosé, 2 vörös bor kóstolható.
Ez magában foglalja a következőket:
- minimum két díjnyertes bor
- ásványvíz, pogácsa, sajt
- szakszerű borbemutatás
- pincekörnyezet a Szépasszonyvölgyben, EU-konform higiéné








A pincészet borai:


Vörösborok:


A pincészet borai:


Vörösborok:


Magister Cuvee 200
Magister QUINTARIUS 2002
Magister QUINTARIUS 2003
Magister VÖRÖS 2003

Magister VÖRÖS 2003



Fehérborok:
Magister Matrona 2002


Fehérborok:
Magister Matrona 2002


Chardonnay szőlőből készült. Különlegessége, hogy késői szüretelésű és a must 24 cukorfokos volt. Ezért egy nagyon különleges félédes bor készült belőle, 25g visszamaradt cukor van benne. Ritkán készíthető ilyen. Préselés nélkül, reduktív módon oxigéntől elzárva készült. Pincehőmérsékleten fogyasztható, kitűnő desszertbor.

Magister Sauvignon Blanc 2004

Magister Sauvignon Blanc 2004


Magister Chardonnay 2002

Magister Chardonnay 2002

Kínálatunk zászlós fehérbora a Chardonnay! Acélos, olivazöldbe hajló szalmasárga színű, alkoholban gazdag, testes és elegáns bor. Az illata jellegzetes, de az íz! AZ az íz! A borocska 11 C -on kóstolva a fűszeres füst, a mogyoró és a vaj harmóniáját adja. És amikor már lecsurrant a torkodon, marad utána egy tiszta gyümölcsös zamat. Farkasalmára emlékeztető, amit enyhén díszít egy a mézesen érett sárgadinnyét megidéző íz. Az első találkozás újabb próbákra ösztönöz! A magisterek jó bort magistráltak s méltán szerzett elismerést a borversenyeken.


Rosé:
Magister Rosé 2006

Készítésénél a darálás után a kinyert léminőség a legfontosabb tényező. 2-3 órányi héjon való áztatás után kapjuk ezt a hagyma héjához hasonlító színt. Jéghidegen a legajánlatosabb fogyasztani, 6-7 C fok körül. Fő értéke a picike visszamaradt gáz, ezért érezni enyhe bizsergést a nyelven. Kékfrankos szőlőből készült.

 

Kapcsolat:

3300 Eger, Szépasszonyvölgy 32-es, 34-es pince
E-mail: ktoth@ektf.hu, hauser@ektf.hu
Tel.: 20/911-9812 ; 20/943-9716

 

Térkép:
 


Nagyobb térképre váltás


Rosé:
Magister Rosé 2006

Készítésénél a darálás után a kinyert léminőség a legfontosabb tényező. 2-3 órányi héjon való áztatás után kapjuk ezt a hagyma héjához hasonlító színt. Jéghidegen a legajánlatosabb fogyasztani, 6-7 C fok körül. Fő értéke a picike visszamaradt gáz, ezért érezni enyhe bizsergést a nyelven. Kékfrankos szőlőből készült.










Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.