Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Idegen szagok
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-22 10:25:15
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Idegen szagok

 

A [bor] jellegéből adódóan nagyon érzékeny a különböző szagokra, mivel nagy az [abszorpciós kapacitás]a. Ennél fogva könnyen beveszi, átveszi a közelében tárolt anyagok szagát, de a nem kellően tiszta hordó kellemetlen szagát is átveheti, ilyenkor a bor dohos, penész szagú lesz.

A szaghibákat, amennyiben kevésbé erőteljesek, úgy nyílt fejtéssel és [kénezés]sel kezelhetjük, de ha intenzív szagok károsítják a bort, úgy egy szigorúan ellenőrzött [aktív szenes kezelés] javasolt.

 

A pincében soha ne helyezzünk el a borra veszélyes anyagokat, amilyenek például a zöldségek, gyümölcsök, festékek, oldószerek, vagy más intenzív szagú anyagok. A pince légterét, amennyiben van rá lehetőség, gyakran szellőztessük, és a rendszeresen végezzünk [légtérkénezés]t, amivel a pincében lévő levegőt fertőtleníthetjük, ezzel is segítve a bor minőségének megőrzését.


 

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.