Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Egéríz
Verzió: 2  
Változtatta: bekassy
Változtatás dátuma: 2009-07-22 17:08:51
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Egéríz
 

Az egéríz elsősorban a [vékony] és alacsony [sav]tartalmú boroknál jelentkezik, amennyiben [erjedés] után túl sokáig maradnak a [seprő]n. Az íz okozója lehet a 2-acetil-tetrahidropidrin, Lactobacillus fajok, Brettanomyces élesztők.


Az egéríz elsősorban a vékony és alacsony [sav]tartalmú boroknál jelentkezik, amennyiben [erjedés] után túl sokáig maradnak a [seprő]n. Az íz okozója lehet a 2-acetil-tetrahidropidrin, Lactobacillus fajok, Brettanomyces élesztők.


 

Tünete, hogy a bornak az egér vizeletére hasonlító íze és szaga van. Kezelése során alkalmazhatunk [kén]t, és hidegen tároljuk a [bor]t, bár előforul, hogy az egéríz magától eltűnik minden kezelés nélkül.

 









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.