Már 546 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Ecetbaktériumok
Verzió: 2  
Változtatta: dzsim
Változtatás dátuma: 2009-08-13 09:02:02
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az ecetbaktériumok a természetben előforduló pálcika alakú baktériumok, melyek a [bor] ecetesedését okozzák, hiszen [ecetsav]at termelnek és [etilalkohol]t fogyasztanak.

Amikor a bort oxigén éri, a friss ízminősége romlik és ecetbaktériumok kerülhetnek bele.

 

Amenniyben a borban a megengedettnél magasabb az ecetsavtartalom, akkor [ecetes bor] képződik, ami egyfajta [borhiba].

 









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.