Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Destillata
Verzió: 1  
Változtatta: dzsim
Változtatás dátuma: 2010-12-03 10:18:44
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A Destillata egy párlatverseny, amelyet minden évben Ausztriában rendeznek meg.

Ez egy világverseny, ahol a különböző pálinkákat, gyümölcs alapú italokat versenyeztetnek meg. Főleg osztrák, német, svájci, skandináv snapszfőzdék, az olasz grappafőzdék, a magyar pálinkászok és lengyel, cseh, szlovák, román italokat neveznek a rendezvényre.


A párlatokat először 10, egyenként 3 tagú zsűri kóstolja és szelektálja a 3 tagú fő zsűrinek. Vegyi elemzéseket is végeznek a versenyen. A fő verseny, a Destillata Classic, ahol csak hozzáadott cukor nélkül készült párlatok indulhatnak. Ezzel ellentétben a Destillata Special-on az édesített minőségi italok is részt vehetnek.


Bronz, ezüst, és aranyérmeket kaphatnak a párlatok. A legkiemelkedőbb kapja meg az „Év párlata” díjat. A legtöbb díjat bezsebelt főzde lesz az „Év főzdéje”, a második ezüstérmet, a harmadik bronzot kap. Van „Év felfedezettje” díj, illetve Németország, Olaszország és Magyarország nemzeti bajnokot is avat.
 

Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.