Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Cukrozás
Verzió: 3  
Változtatta: bekassy
Változtatás dátuma: 2009-07-08 13:30:22
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Cukrozás


Hűvösebb éghajlatokon előfordulhat , hogy a szőlőben lévő cukor mennyisége nem elegendő a kellő alkoholtartalom eléréséhez, ezért ilyenkor  a mustot cukorral szokták dúsítani. A musthoz erjedés előtt cukrot adnak, hogy a kívánt szintig fokozzák készülő bor alkoholtartalmát. Elég sok helyen nincs megengedve ez a folyamat, ahol pedig engedélyezett, ott igen komoly szabályozás és felügyelet mellett szabad csak csinálni. Ha gondosan jár el a gazda, akkor jobb bort fog kapni, mint a cukrozás nélküli lenne, ám ha nem elég figyelmesen jár el, akkor egy vékony bor lesz a végeredmény, mert nincs ahhoz elég gyümölcstartalom, hogy a mesterségesen növelt alkoholszintet elbírja.


Hűvösebb éghajlatokon előfordulhat , hogy a [szőlő]ben lévő cukor mennyisége nem elegendő a kellő [alkoholtartalom] eléréséhez, ezért ilyenkor  a [must]ot cukorral szokták dúsítani. A musthoz erjedés előtt cukrot adnak, hogy a kívánt szintig fokozzák készülő bor alkoholtartalmát. Elég sok helyen nincs megengedve ez a folyamat, ahol pedig engedélyezett, ott igen komoly szabályozás és felügyelet mellett szabad csak csinálni. Ha gondosan jár el a gazda, akkor jobb [bor]t fog kapni, mint a cukrozás nélküli lenne, ám ha nem elég figyelmesen jár el, akkor egy vékony bor lesz a végeredmény, mert nincs ahhoz elég gyümölcstartalom, hogy a mesterségesen növelt alkoholszintet elbírja.


 

Kapcsolódó anyagok:
[Borkészítés folyamata]
SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa


Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa