Már 540 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Borkészítés folyamata
Verzió: 16  
Változtatta: bekassy
Változtatás dátuma: 2009-07-08 11:33:53
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Borkészítés folyamata – a szőlőfajtáktól a palackos érlelésig

 

1. [Szőlőfajták]
[Klónozás]
[Filoxéra] járvány és az átoltás

 

2. [Éghajlat, időjárás, domborzat]
[Klíma]
[Időjárás]
[Talaj és domborzat]
[Fekvés]

 

3. [Termőhely] meghatározása

 

4. Szőlőművelés

[Ültetés]
[Metszés]
[Művelés/Felfuttatás]
[Hozamot befolyásoló tényezők]
[A szüret]

 

5. [Borkészítés]
[A szőlő alkotóelemei]
[Zúzás folyamata]
[Préselés]
[Must szabályozása]
[Cukrozás]
[Kénezés]
[Erjesztés]
[Vörösborok erjesztése]
[Rozé borok erjesztése]
[Fehérborok erjesztése]
[Tejsavas erjedés]

[Bor érlelési folyamata]

[Érlelés edényei]

[Derítés]

[Kémiai stabilizáció]

[Mikrobiologiai stabilizáció]

[Szűrés]

[Palackozás]

[Palackos érlelés]









Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.