Már 545 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: A szőlő alkotóelemei
Verzió: 3  
Változtatta: bekassy
Változtatás dátuma: 2009-07-08 13:26:08
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A szőlő alkotóelemei


A szőlő különböző részekből áll össze: fő összetevői víz, cukor, savak, aromák, pektin, tannin.

A szőlő különböző részekből áll össze: fő összetevői víz, cukor, savak, aromák, [pektin], [tannin].

Két tényezőt vesznek figyelembe a szőlő érettségének meghatározásához: fenolos érettséget, amely a héj és magok érettségét jelenti, és a cukortartalmat. Általában a kettő egy időben érik be, de szélsőséges időjárási viszonyok esetén eltérő lehet.


A cukor érettség a szőlőben lévő cukortartalomtól függ. Ahogy érik a szőlő, egyre nagyobb lesz a sűrűsége, egyre több cukrot tartalmaz. A cukortartalomból durva becsléssel lehet következtetni a leendő alkoholtartalomra is, hiszen a cukor az erjedés során alkohollá alakul.


A cukor érettség a szőlőben lévő [cukortartalom]tól függ. Ahogy érik a szőlő, egyre nagyobb lesz a sűrűsége, egyre több cukrot tartalmaz. A cukortartalomból durva becsléssel lehet következtetni a leendő [alkoholtartalom]ra is, hiszen a cukor az erjedés során [alkohol]lá alakul.


 

Kapcsolódó anyagok:
[Borkészítés folyamata]




SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa






Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

SZAKÉRTŐNK

Roder Judit

Fiatal borász,
a NEO Interactive munkatársa