Már 538 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Walton Pezsgőgyár Kft. a Kunsági Borvidéken fekszik. Elegáns, parafadugóval záródó pezsgőket gyártanak és forgalmaznak, melyek kedvelt ízekkel kápráztatják el a pezsgő kedvelőit.

Néhány szó a pezsgőről:
A pezsgőnek magas a szénsavtartalma, mely a hozzáadott cukorból képződik zárt erjedés közben. A pezsgő nem ugyanaz, mint a [habzóbor]?, hiszen a pezsgővel ellentétben a habzóborban mesterségesen adagolt elnyeletett szénsav található.
Legelőször [Don Pérignon]? készített pezsgőt Champagne-ban. Ő vezette be a [parafadugó]? használatát, mikor az új, még ki nem erjedt borokat kora tavasszal ezzel a parafa kérgéből készült dugóval zárta le. A borban lévő maradék cukor erjedése a palackban fejeződött be.
A pezsgő szénsavtartalma a hozzáadott cukorból zárt erjedés közben képződik. A pezsgőgyártás későbbi szakaszában a technológiailag kész pezsgő édesítésére is használnak cukrot. Előzőleg ebből is oldatot, likőrt készítenek. A kétféle likőr rendeltetése és összetétele nem azonos, ezért nevükben is megkülönböztetik egymástól. Az előbbit [tirázslikőr]?nek, utóbbit pedig expedíciós likőrnek nevezik.
Pezsgőt, ha [aperitif]?ként fogyasszuk, akkor 6-8 celsius fokra hűtött száraz fajtát válasszunk. Félszáraz, vagy édes pezsgőt édesség és gyümölcsök után igyunk. Hosszított, soha nem kehely alakú pohárban szervírozzuk. Nyitásnál ügyeljünk a palackban levő 5-6 bár nyomásra. Miután levettük a kupakot és a kosarat, a dugót elegánsan, enyhe szusszanással távolítsuk el.

A pezsgőgyár termékei:

Muscat
A természetes muskotályillat és a felülmúlhatatlan mézédes íz jellemzi. A neves borvidékről származó, válogatott [muskotály]? szőlőfajták kíméletes feldolgozása és a pincemesterek évtizedes tapasztalata biztosítja magas élvezeti értékét. Étrendi fogyasztását elsősorban desszertekhez, süteményekhez ajánljuk.

 

 

 


Doux
Édes pezsgő. A magyar ízvilágnak leginkább megfelelő, válogatott alapborokból, szakszerű erjesztéssel és érleléssel készül. Harmonikus illat- és zamatanyagai 6-8°C-ra hűtve érvényesülnek a legjobban. 0,2 literes és 3 literes palackban is kapható.

 

 

 

 


[Rosé]?
A légiesen könnyed, üdeséget sugárzó, selymes, finoman gyümölcsös ízű Walton rosé pezsgő titka a válogatott rosé borok kifinomult társításában rejlik. Fogyasztása kitűnő alkalom az önfeledt szórakozásra. Harmonikus illat és zamatanyagai 6-8°C-ra hűtve érvényesülnek legjobban.

 

 

 


Demi Sec
A Walton félszáraz pezsgő készítése során megkülönböztetett figyelemmel válogatják a legjobb szőlőfajtákat. A gondos és szakszerű erjesztés és érlelés során nyeri el e termék gyümölcsös, harmónikus ízét. Pezsgőkoktélok alapjaként is kiváló. Fogyasztását 6-8°C-ra hűtve javasolják.

 

 

 


Sec
Az aranysárga szőlőszemek természetes, nemes íze teszi az igazi ínyencek kedvencévé a Walton száraz pezsgőt, amelynek titka a válogatott szőlőfajtákból készült bor szakszerű erjesztésében és hosszú érlelésében rejlik. 0,2 literes és 3 literes palackban is kapható.

 

 

 

 

 


Pezsgőkoktél ajánlataik:


Kiwisekt
Összetevők:
4 cl kiwilikőr
3 cl citromlé
Walton pezsgő a feltöltéshez (édes vagy félszáraz)
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel.

Valencia Smile

Összetevők:
3 cl narancslé
Walton édes pezsgő vagy Voilá őszibarack pezsgőkoktél a feltöltéshez
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel vagy Voilá őszibarack pezsgőkoktéllal.

Erotica
Összetevők:
2 cl mangó- vagy maracujalikőr
2 cl vodka
2 cl ananászlé
1-2 csepp angosztúra
Walton édes pezsgő a feltöltéshez
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel.

Kapcsolat:

Törley Pezsgőpincészet Kft.

1222 Budapest Háros u. 2-6.
e-mail: info@walton.hu
Központ:+36 1 424 25 00   
Diszkont: +36 1 424 26 60

Vevőszolgálati fax:+36 1 424 26 57, +36 1 424 26 58
   
Vevőszolgálati telefon:     
+36 1 424 26 50
+36 1 424 26 52                     
+36 1 424 26 53
+36 1 226 01 14                 
+36 1 226 56 65

Térkép:


Nagyobb térképre váltás


A szócikkhez társított címkék:
borászat , borászok , pezsgő

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Festőbor
A festőbor olyan vörösbor, amelyet - magas színanyag tartalma miatt - más borok megfestésére is alkalmaznak. Ilyen festőbor például a turán, a ...
2017-06-29 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Mészáros Pál Borház és Pince
Mészáros Pál többgenerációs borász a Szekszárdi Borvidéken. 2016-ban az Év Bortermelőjének választották a Magyar Bor ...
2017-05-29 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Balatonboglári Borvidék
A borvidék 3125 ha termőterülettel a Balaton déli partjától Somogy megye északi domboldaláig terjed. Kiegyenlített klímája, illetve a Balaton fényvisszaverő hatása jó termelési biztonságot ad ...
2017-05-29 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»»
Bársonyos bor
Bársonyos bornak nevezzük az olyan harmonikus vörösbort, amelyben a cserzőanyag- és a savtartalom összhangban van. ...
2017-05-26 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Koch Borászat és Panzió - Hajós-Bajai Borvidék
A Koch borászat tíz generáción keresztül készít borokat a Hajós-Bajai borvidéken Borota határában, de szőlőültetvényeik ...
2017-05-25 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Fekete Borpince
A pincéről: A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A ...
2012-03-30 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Crémant
A crémant megjelenés egy pezsgősüvegen a csökkentett habzású italra utal, mely az alapbor ízét megfelelően ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Sec
A sec ízelnevezés arra a pezsgőre utal, amiben a cukortartalom 33-50 g/l között van. További elnevezések: trocken, secco, asciutto, medium dry, semi seco, meio seco ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Extra Dry
Extra Dry az a pezsgő, amiben a cukortartalom 12-20 g/l között van. Többféle elnevezése van: extra trocken,extra ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Pezsgő készítés 4 féle módszere
A pezsgő készítésnek 4 féle módszerét ismerjük. 1. Méthod traditionelle: 0,75 l palackos erjesztés 2. Magnum palackos – klasszikus ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»Médiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online