Már 546 szócikk közül válogathatsz.

A Vinopedia elkötelezett a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztás mellett, ezért szeszesital fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.
A Vinopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes borászati tudástár. Legyél Te is a Vinopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Walton Pezsgőgyár Kft. a Kunsági Borvidéken fekszik. Elegáns, parafadugóval záródó pezsgőket gyártanak és forgalmaznak, melyek kedvelt ízekkel kápráztatják el a pezsgő kedvelőit.

Néhány szó a pezsgőről:
A pezsgőnek magas a szénsavtartalma, mely a hozzáadott cukorból képződik zárt erjedés közben. A pezsgő nem ugyanaz, mint a [habzóbor]?, hiszen a pezsgővel ellentétben a habzóborban mesterségesen adagolt elnyeletett szénsav található.
Legelőször [Don Pérignon]? készített pezsgőt Champagne-ban. Ő vezette be a [parafadugó]? használatát, mikor az új, még ki nem erjedt borokat kora tavasszal ezzel a parafa kérgéből készült dugóval zárta le. A borban lévő maradék cukor erjedése a palackban fejeződött be.
A pezsgő szénsavtartalma a hozzáadott cukorból zárt erjedés közben képződik. A pezsgőgyártás későbbi szakaszában a technológiailag kész pezsgő édesítésére is használnak cukrot. Előzőleg ebből is oldatot, likőrt készítenek. A kétféle likőr rendeltetése és összetétele nem azonos, ezért nevükben is megkülönböztetik egymástól. Az előbbit [tirázslikőr]?nek, utóbbit pedig expedíciós likőrnek nevezik.
Pezsgőt, ha [aperitif]?ként fogyasszuk, akkor 6-8 celsius fokra hűtött száraz fajtát válasszunk. Félszáraz, vagy édes pezsgőt édesség és gyümölcsök után igyunk. Hosszított, soha nem kehely alakú pohárban szervírozzuk. Nyitásnál ügyeljünk a palackban levő 5-6 bár nyomásra. Miután levettük a kupakot és a kosarat, a dugót elegánsan, enyhe szusszanással távolítsuk el.

A pezsgőgyár termékei:

Muscat
A természetes muskotályillat és a felülmúlhatatlan mézédes íz jellemzi. A neves borvidékről származó, válogatott [muskotály]? szőlőfajták kíméletes feldolgozása és a pincemesterek évtizedes tapasztalata biztosítja magas élvezeti értékét. Étrendi fogyasztását elsősorban desszertekhez, süteményekhez ajánljuk.

 

 

 


Doux
Édes pezsgő. A magyar ízvilágnak leginkább megfelelő, válogatott alapborokból, szakszerű erjesztéssel és érleléssel készül. Harmonikus illat- és zamatanyagai 6-8°C-ra hűtve érvényesülnek a legjobban. 0,2 literes és 3 literes palackban is kapható.

 

 

 

 


[Rosé]?
A légiesen könnyed, üdeséget sugárzó, selymes, finoman gyümölcsös ízű Walton rosé pezsgő titka a válogatott rosé borok kifinomult társításában rejlik. Fogyasztása kitűnő alkalom az önfeledt szórakozásra. Harmonikus illat és zamatanyagai 6-8°C-ra hűtve érvényesülnek legjobban.

 

 

 


Demi Sec
A Walton félszáraz pezsgő készítése során megkülönböztetett figyelemmel válogatják a legjobb szőlőfajtákat. A gondos és szakszerű erjesztés és érlelés során nyeri el e termék gyümölcsös, harmónikus ízét. Pezsgőkoktélok alapjaként is kiváló. Fogyasztását 6-8°C-ra hűtve javasolják.

 

 

 


Sec
Az aranysárga szőlőszemek természetes, nemes íze teszi az igazi ínyencek kedvencévé a Walton száraz pezsgőt, amelynek titka a válogatott szőlőfajtákból készült bor szakszerű erjesztésében és hosszú érlelésében rejlik. 0,2 literes és 3 literes palackban is kapható.

 

 

 

 

 


Pezsgőkoktél ajánlataik:


Kiwisekt
Összetevők:
4 cl kiwilikőr
3 cl citromlé
Walton pezsgő a feltöltéshez (édes vagy félszáraz)
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel.

Valencia Smile

Összetevők:
3 cl narancslé
Walton édes pezsgő vagy Voilá őszibarack pezsgőkoktél a feltöltéshez
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel vagy Voilá őszibarack pezsgőkoktéllal.

Erotica
Összetevők:
2 cl mangó- vagy maracujalikőr
2 cl vodka
2 cl ananászlé
1-2 csepp angosztúra
Walton édes pezsgő a feltöltéshez
Elkészítési mód:
A hozzávalókat, a pezsgő kivételével, egy sékerben jéggel összerázzuk, majd pezsgőspohárba töltjük, és felöntjük Walton édes pezsgővel.

Kapcsolat:

Törley Pezsgőpincészet Kft.

1222 Budapest Háros u. 2-6.
e-mail: info@walton.hu
Központ:+36 1 424 25 00   
Diszkont: +36 1 424 26 60

Vevőszolgálati fax:+36 1 424 26 57, +36 1 424 26 58
   
Vevőszolgálati telefon:     
+36 1 424 26 50
+36 1 424 26 52                     
+36 1 424 26 53
+36 1 226 01 14                 
+36 1 226 56 65

Térkép:


Nagyobb térképre váltás


A szócikkhez társított címkék:
borászat , borászok , pezsgő

 

 

Szponzorált linkek:

 

Ajánlott oldalak:

Jégdugó
A pezsgő készítése során, a palackban történő erjesztést követően elhalt élesztő keletkezik, amelyet a pezsgőspalack nyakába ráznak. ...
2018-07-05 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Szőke Mátyás & Zoltán Pincészet – Mátrai Borvidék
Szőke Mátyás a Mátrai borvidék egyik meghatározó képviselője, aki 2017-ben átvehette az „Év Bortermelője Magyarországon 2017” ...
2018-01-15 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Festőbor
A festőbor olyan vörösbor, amelyet - magas színanyag tartalma miatt - más borok megfestésére is alkalmaznak. Ilyen festőbor például a turán, a ...
2017-06-29 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Mészáros Pál Borház és Pince
Mészáros Pál többgenerációs borász a Szekszárdi Borvidéken. 2016-ban az Év Bortermelőjének választották a Magyar Bor ...
2017-05-29 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Balatonboglári Borvidék
A borvidék 3125 ha termőterülettel a Balaton déli partjától Somogy megye északi domboldaláig terjed. Kiegyenlített klímája, illetve a Balaton ...
2017-05-29 | témakör: Magyar borvidékek | további részletek »»»
Bársonyos bor
Bársonyos bornak nevezzük az olyan harmonikus vörösbort, amelyben a cserzőanyag- és a savtartalom összhangban van. ...
2017-05-26 | témakör: Borászat | további részletek »»»
Koch Borászat és Panzió - Hajós-Bajai Borvidék
A Koch borászat tíz generáción keresztül készít borokat a Hajós-Bajai borvidéken Borota határában, de szőlőültetvényeik ...
2017-05-25 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Fekete Borpince
A pincéről: A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A ...
2012-03-30 | témakör: Borászok | további részletek »»»
Crémant
A crémant megjelenés egy pezsgősüvegen a csökkentett habzású italra utal, mely az alapbor ízét megfelelően ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
Sec
A sec ízelnevezés arra a pezsgőre utal, amiben a cukortartalom 33-50 g/l között van. További elnevezések: trocken, secco, asciutto, medium dry, semi seco, meio seco ...
2012-02-01 | témakör: Pezsgő | további részletek »»»
HirdetésMédiapédia Netpédia Biciklopédia Jógapédia Szépségpédia Mammutmail Webfazék
marketing és média tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár jóga gyakorlatok, tudástár szépség, divat, smink

óriásfájlok küldéséhez

receptek online

Felnőtt tartalom!

Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves gombra" és a tartalom az ön számára elérhető lesz.

Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom ön számára nem lesz elérhető.